Dumitru Chirita a fost acceptat de comisiile parlamentare pentru functia de presedinte al ANRE

L-am intrebat pe presedintele Consiliului de Administratie al Romgaz, care este si secretar de stat in Guvernul Romaniei, domnul Gabriel Gheorghe, cat este pretul la inmagazinare si mi-a spus ceva de genul 720 de lei pe MWh, in conditiile in care acest pret este de 21 de lei pe MWh la Romgaz, companie pe care o conduce, iar pretul gazelor la consumatorul final este 120-130 de lei pe MWh.

acum 65 luni (16 Oct 2017)

Deputatul PSD Dumitru Chirita a fost votat, luni, in cadrul comisiilor reunite de specialitate din Parlament pentru un mandat de cinci ani in functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), informeaza Agerpres.

Pentru functia de vicepresedinte a fost propus Zoltan Nagy-Bege, iar pentru cele doua functii de membru in comitetul de reglementare al ANRE au fost votati Gabriel Gheorghe si Cornelia Sulger.

"Cert este ca pleaca la drum cu un foarte mare handicap, in sensul ca sunt foarte multe reglementari netranspuse si este o situatie confuza si foarte neclara in piata de energie electrica si in ceea ce se doreste a fi piata de gaze naturale", a declarat, luni, la finalul audierilor, Iulian Iancu, presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor.

Pe de alta parte, deputatul PNL Virgil Popescu, vicepresedinte al aceleiasi comisii, s-a declarat nemultumit de rezultatul votului, in conditiile in care unul dintre cei selectati, Gabriel Gheorghe, care este si presedintele Consiliului de Administratie al Romgaz, a raspuns gresit cand a fost intrebat la audieri care despre tariful de inmagazinare a gazelor incasat de Romgaz. L-am intrebat pe presedintele Consiliului de Administratie al Romgaz, care este si secretar de stat in Guvernul Romaniei, domnul Gabriel Gheorghe, cat este pretul la inmagazinare si mi-a spus ceva de genul 720 de lei pe MWh, in conditiile in care acest pret este de 21 de lei pe MWh la Romgaz, companie pe care o conduce, iar pretul gazelor la consumatorul final este 120-130 de lei pe MWh. In ultimele zile am facut tot felul de actiuni vizavi de politizarea excesiva pe care Ministerul Energiei si ALDE o fac in companiile de stat, insa asa ceva este inadmisibil.

Comisia economica, de industrii si servicii din Senat si Comisia de industrii si servicii din Camera Deputatilor i-au audiat luni pe candidatii care si-au depus CV-urile pentru functiile de presedinte, vicepr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro