Dulceata de bujori, o specialitate rara si rafinata din bucataria celor mai iscusite gospodine

Dulceata de bujori, o specialitate rara si rafinata din bucataria celor mai iscusite gospodine

Bujorii se scutura de impuritati si de insecte, se spala sub jet de apa rece din abundenta, se scutura din nou pentru a se zvanta mai repede, dupa care se desprind petalele cu mana sau cu foarfeca, inlaturandu-se varfurile albe, si se pun intr-un castron foarte curat.

acum 87 luni (5 Jun 2017)

Iata reteta de dulceata de bujori oferita de profesorul Nicolae Curelea:

Ingrediente:

- 600 g petale de bujori, puternic parfumati; - 2 lamai dolofane de la care se foloseste sucul filtrat + 2 lingurite de coaja galbena, tocata fideluta;

Mod de preparare

Florile de bujor se recolteaza la maturitate deplina, cant sunt inflorite complet, dimineata cu noaptea-n cap, inainte de rasaritul soarelui, si se folosesc in stare foarte proaspata.

Bujorii se scutura de impuritati si de insecte, se spala sub jet de apa rece din abundenta, se scutura din nou pentru a se zvanta mai repede, dupa care se desprind petalele cu mana sau cu foarfeca, inlaturandu-se varfurile albe, si se pun intr-un castron foarte curat.

Imediat trecem la pregatirea siropului din zahar, apa de izvor, suc de lamaie si colorant alimentar.

Cat timp siropul fierbe, presaram petalele de bujor cu sarea de lamaie si zaharul tos prevazute in reteta si le amestecam foarte usor, de jos in sus, pana ce sarea de lamaie si zaharul s-au topit.

Cand siropul este potrivit de legat, rasturnam castronul cu petale si coaja de lamaie in el, amestecam usor si fierbem dulceata la foc potrivit 20-25 minute, pana ce se leaga.

Se pune rece in borcane foarte curate, care se sigileaza, se eticheteaza si se pun la loc racoros, curat, uscat si intunecos.

Va mai recomandam:

Reteta de piftie de porc care nu te va trada niciodata. Cat trebuie sa fiarba si cum se amesteca faina de porumb pentru a iesi perfecta

Ce sunt alivencile moldovenesti: o reteta de pe vremea lui Ion Creanga ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro