Duelul ansamblurilor de la Maruta: cine sunt tinerii din "Poarta Olteniei" care se vor lupta cu dansatorii din Neamt

Duelul ansamblurilor de la Maruta: cine sunt tinerii din

Infiintat in aprilie 2015, cu sustinere din partea unui Grup de Actiune Locala (GAL), ansamblul de copii si tineri a castigat trofeul, la doua luni de la infiintare, la cel mai important festival de calus din tara, Calusul Romanesc. Sper sa avem sustinere, pentru ca e nevoie si de asta, e nevoie de voturi, dincolo de prestatia noastra de pe scena", a declarat coregraful ansamblului, Marian Stanescu.

acum 26 luni (29 Jan 2018)

"Poarta Olteniei" este un ansamblu cu o ascensiune greu de egalat. Infiintat in aprilie 2015, cu sustinere din partea unui Grup de Actiune Locala (GAL), ansamblul de copii si tineri a castigat trofeul, la doua luni de la infiintare, la cel mai important festival de calus din tara, Calusul Romanesc. Iar de atunci premiile, diplomele, trofeele, distinctiile si invitatiile in spectacole si festivaluri de seama au continuat sa vina. Peste doar doua zile, in 31 ianuarie 2018, singurul ansamblu din Olt ramas in cursa se va duela, la emisiunea televizata "La Maruta" de la Pro TV, cu un ansamblu din Neamt.

"Din ce am vazut si noi pe Facebook, dar n-am stat prea mult sa cercetam, avem treaba noastra, ne vedem de repetitii, ne vom duela cu un ansamblu care are vreo 40 de ani vechime. Sper sa avem sustinere, pentru ca e nevoie si de asta, e nevoie de voturi, dincolo de prestatia noastra de pe scena", a declarat coregraful ansamblului, Marian Stanescu.

Tineri din sase comune

Copiii si tinerii cooptati in ansamblul care reprezinta o zona folclorica aparte, la limita cu Argesul si Teleormanul, provin din sase comune.

Sunt aproape 50 de copii si tineri, din Izvoarele, Valcele, Schitu, Serbanesti, Crampoia, Ghimpeteni, a caror sansa de a strabate tara in lung si-n lat o reprezinta folclorul. Din fericire, in acest caz incurajarea nu este doar formala, sunt efectiv sustinuti, pentru ca oameni bine intentionati au inteles ca in masura in care nu mai investim in copii orice traditie piere", a declarat cel mai experimentat coregraf al Oltului, Nichita Dragomira, cel care supervizeaza activitatea ansamblului, iar la duel va urca pe scena.

Patru generatii de vatafi

Dansul de cinci minute, cate le-au fost alocate copiilor, va fi, aproape ca nu se putea altfel, avand in vedere zona din care vin, calusul. Cu el au impresionat si juratii de la Romanii a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro