Drumul unui ardelean spre fine dining: s-a pregatit sa devina geograf, iar un job de vara l-a dus in bucatarie

Drumul unui ardelean spre fine dining: s-a pregatit sa devina geograf, iar un job de vara l-a dus in bucatarie

In urma cu doi ani, dorind sa isi faca niste bani de buzunar pentru vacanta de vara, Dan se angajeaza ca spalator de vase la un restaurant din Cluj-Napoca. Cum eram la vase ii urmaream pe colegi cum lucrau, oar cand erau mici pause de tigara sau nu era aglomerat mai mergeam la sectorul de salate si deserturi si incercam si eu. A renuntat la o excursie in Croatia, pentru un curs de bucatar La finalul celui de-ai doilea an de facultate, Dan renunta la o excursie de o saptamana in Croatia si urmeaza un curs de bucatar.

acum 87 luni (5 Apr 2017)

Tanarul are 23 de ani si abia acum si-a gasit marea pasiune: bucataria, dupa un drum care nu pare sa aiba nicio legatura cu domeniul gastronomic. Dan a urmat Liceul de Arte Plastice "Corneliu Baba" din Bistrita. Imediat dupa ce a terminat liceul a schimbat macazul si s-a inscris la Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca. Pentru o perioada a continuat sa isi faca banii de buzunar din ceea ce stia sa faca cel mai bine: arta. Un job de-o vara l-a adus in bucatarie Un job de o vara l-a facut pe Dan Lechintan sa schimbe din nou macazul si sa se indragosteasca de bucatarie, desi s-a pregatit in domenii cu totul diferite. In urma cu doi ani, dorind sa isi faca niste bani de buzunar pentru vacanta de vara, Dan se angajeaza ca spalator de vase la un restaurant din Cluj-Napoca. Curios din fire, tanarul incepe sa isi urmareasca colegii de la bucatarie in timp ce pregatesc preparatele servite in restaurant si incepe sa isi doreasca sa fie si el parte din aceasta echipa. De mic imi place mancarea si am fost nevoit de mic sa-mi fac singur de mancare. Am inceput de pe la 14 ani sa-mi pregatesc singur mancarea. Parintii mei munceau, iar eu trebuia sa am grija de fratele meu mai mic si sa-l si hranesc. Cum eram la vase ii urmaream pe colegi cum lucrau, oar cand erau mici pause de tigara sau nu era aglomerat mai mergeam la sectorul de salate si deserturi si incercam si eu. Dupa o luna de spalat vase, Dan Lechintan ajunge sa prepare salate si deserturi, dupa ce unul dintre bucatari a plecat. Nu erau preparate nu stiu cat de complicate, dar mie imi aduceau o satisfactie mare, era "opera mea", mai spune tanarul. A renuntat la o excursie in Croatia, pentru un curs de bucatar La finalul celui de-ai doilea an de facultate, Dan renunta la o excursie de o saptamana in Croatia si urmeaza un curs de bucatar. Cand aveai de gatit mai multe feluri de mancare pentru cateva sute de persoane. Iti lua 5 ore doar sa speli si sa cureti cateva sute de pulpe de pui", rememoreaza tanarul bucatar. Prim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro