Drumul spre Bran, cosmarul nesfarsit al soferilor. Cat timp mai dureaza lucrarile

Drumul spre Bran, cosmarul nesfarsit al soferilor. Cat timp mai dureaza lucrarile

Sunt trei sectoare de drum, unul de la limita cu judetul Arges pana la intrarea in Fundata, in Moieciu este un sector spre iesirea spre Brasov si mai este o portiune de 500 de metri, chiar in Bran, la iesirea spre Brasov, pentru care nu exista acordul de mediu, avand in vedere ca acestea trec prin situri Natura 2000.

acum 50 luni (28 Nov 2017)

S-a asteptat sapte ani ca drumul sa fie reparat, dupa ce ani la rand a fost plin de gropi. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat inca din bugetul din 2016 suma de 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea tronsonului care tranziteaza Brasovul, dar lucrarile au inceput abia in vara lui 2017, pe bucati. S-a ajuns la probleme mari in trafic, iar soferii care mergeau de la Brasov si Cristian faceau o ora pe o portiune de 5 km din cauza semafoarelor.

"Deocamdata avem acordul de mediu pentru lucrari si incercam sa obtinem si autorizatia. Sunt trei sectoare de drum, unul de la limita cu judetul Arges pana la intrarea in Fundata, in Moieciu este un sector spre iesirea spre Brasov si mai este o portiune de 500 de metri, chiar in Bran, la iesirea spre Brasov, pentru care nu exista acordul de mediu, avand in vedere ca acestea trec prin situri Natura 2000. Procedurile sunt destul de dificile si de lunga durata", a declarat Adriana Nicula, seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov.

DN 73 este un drum turistic extrem de important, care duce la Rasnov, dar si in zona Bran-Moieciu-Fundata. Pentru ca drumul nu a fost reparat, Branul a pierdut de doua ori titulatura de "statiune de Interes national", titlu care ar aduce mai multi bani la buget si ar facilita finantarile europene pentru investitii, cum s-a intamplat la Rasnov si Poiana Brasov. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro