Drumul lui Dragnea a ajuns din pix la fel de rentabil ca autostrada Comarnic-Brasov

Nu o autostrada, ci doar un drum expres va lega Alexandria, fieful vicepremierului Liviu Dragnea, de Bucuresti, capitala tarii, potrivit Master Planului prezentat ieri in Parlament de ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, da asigurari ca nu este vorba atat de un drum expres facut de dragul colegului sau de partid Liviu Dragnea, cat de un proiect a carui utilitate este stabilita stiintific. Doar 3.000 vehicule pe un drum national si un altul expres Rentabilitatea drumului expres ce leaga Capitala de fieful vicepremierului Dragnea si mai departe de Craiova nu pare a fi justificata de datele de trafic.

acum 102 luni (2 Oct 2014)

Nu o autostrada, ci doar un drum expres va lega Alexandria, fieful vicepremierului Liviu Dragnea, de Bucuresti, capitala tarii, potrivit Master Planului prezentat ieri in Parlament de ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Surprinzator insa este faptul ca in iunie construirea unui nou drum intre Bucuresti, Alexandria si Craiova avea o rentabilitate de doar 5,6%, iar ieri a ajuns la 8,1%, justificand astfel implementarea proiectului.

Rata Interna de Rentabilitate Economica (EIRR) a relatiei de transport Bucuresti-Alexandria-Craiova a explodat brusc in perioada iunie 2014-octombrie 2014, "justificand" astfel implementarea acestui proiect controversat care deserveste fieful vicepremierului Liviu Dragnea, municipiul Alexandria.

Citeste si: Rus, catre ziaristi: Renuntati la "acrosuri de doi bani". Ne trebuie drumuri, nu stiri

Potrivit unei prezentari oficiale a Ministerului Transporturilor datand din luna iunie a acestui an, o autostrada Bucuresti-Alexandria-Craiova avea o EIRR de 5,6%, valoare la care cu greu se justifica realizarea acestui proiect. Noua rata EIRR figureaza in ultima varianta a Master Planului de Transporturi, prezentat ieri in Parlament de catre ministrul de profil, Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, da asigurari ca nu este vorba atat de un drum expres facut de dragul colegului sau de partid Liviu Dragnea, cat de un proiect a carui utilitate este stabilita stiintific. Este vorba de rezultatul unor "analizele absolut stiintifice facute de catre o companie, probabil cea mai mare din lume, specializata in acest domeniu, care a facut o analiza stiintifica a ceea ce inseamna trafic in Romania", a spus ieri ministrul, dupa care a acuzat "acrosuri de doi bani" ale presei pe aceasta tema.

Surprinzator este insa ca noile calcule facute de AECOM, firma care a realizat Master Planul, plaseaza rentabilitatea drumului expres Bucuresti-Alexandria-Craiova foarte aproape de cea a autostrazii Comarnic-Brasov (8,8%)... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro