Drumul inapoi spre teatru al actorului Jeremy Irons

Drumul inapoi spre teatru al actorului Jeremy Irons

> In regia lui Richard Eyre, spectacolul de la Teatrul Wyndham's "Long Day's Journey into Night", reprezentat intre 27 ianuarie si 7 aprilie la Londra, este de factura clasica. "Am vrut sa ma las, la un moment dat, si de teatru, si de film, si de televiziune. Familia Tyrone e alcatuita din James Tyrone (Jeremy Irons), un actor de 65 de ani, Mary Tyrone (Lessley Manville), sotia lui, casnica, incercand sa renunte la morfina, si doi fii: Jamie (Rory Keenan) de 33 de ani, un actor alcoolic, si Edmund (Mattew Beard) de 23 de ani, tuberculos. In spectacol, Mary (Lesley Manville), sotia personajului interpretat de Jeremy Irons, de-abia a revenit de la clinica de dezintoxicare si-a reluat vechiul obicei de a "bantui" camerele in cautarea linistii si a unui refugiu. Desi Jeromy Irons este cap de afis, Manville straluceste, de fapt, in spectacol, impresionand prin capacitatea ei cameleonica de a trece, cu delicatete, de la o stare la alta.

acum 34 luni (20 Apr 2018)

>

In regia lui Richard Eyre, spectacolul de la Teatrul Wyndham's "Long Day's Journey into Night", reprezentat intre 27 ianuarie si 7 aprilie la Londra, este de factura clasica.

In decembrie anul trecut, actorul Jeremy Irons a fost omagiat in cadrul Festivalului European de Teatru, pentru "performanta de a migra de la teatru la film". Seducator, cu o voce inconfundabila, Jeremy Irons (69 de ani) a fost indelung aplaudat la Premiile Europene de Teatru, supranumite si Oscarurile Teatrului, care s-au desfasurat intre 12 si 17 decembrie 2017 la Roma.

"Am vrut sa ma las, la un moment dat, si de teatru, si de film, si de televiziune. Am avut nevoie de o perioada de liniste, alaturi de familie. Las filmul pentru cateva luni pentru a ma dedica exclusiv rolului principal masculine din , in care voi juca alaturi de minunata actrita Lesley Manville", a declarat actorul britanic. Sub sunet de sirena

"Lungul drum al zilei catre noapte" e titlul piesei ce surprinde momente din viata unei familii americane la inceputul secolului al XX-lea, in 1912. Actiunea se petrece pe parcursul unei singure zile, de dimineata pana la miezul noptii.

Familia Tyrone e alcatuita din James Tyrone (Jeremy Irons), un actor de 65 de ani, Mary Tyrone (Lessley Manville), sotia lui, casnica, incercand sa renunte la morfina, si doi fii: Jamie (Rory Keenan) de 33 de ani, un actor alcoolic, si Edmund (Mattew Beard) de 23 de ani, tuberculos. Al treilea fiu, Eugen, murise la varsta de 2 ani, dupa o infectie cu pojar. Fiii sunt interpretati de Matthew Beard, si Rory Keenan

Pentru piesa "Long Day's Journey into Night"/ "Lungul drum al zilei catre noapte", dramaturgului american Eugene O'Neill (1888-1953), laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1936, i s-a acordat in 1957 Premiul Pulitzer post-mortem.

"James, personajul meu, traieste mereu cu frica zilei de maine si a batranetilor saracacioase.

"Nu vor mai fi sp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro