Drepturile falsilor martiri penali. "Sunt la puscarie pentru ca au comis infractiuni dovedite in Justitie. Sunt pedepsiti, nu trimisi la odihna!"

Drepturile falsilor martiri penali.

> Daca tot vorbim de erori ale Justitiei, nu vi se pare ciudat ca nimeni nu diseca cazul Tundrea sau al femeii din Prahova, ambii inchisi pentru crime pe care nu le-au comis? Insa de aici si pana sa il proclami un martir, iar calitatea de penal, indiferent de circumstantele morale atenuante, sa fie invocata ca un atu in favoarea fostului capitan al Nationalei este o distanta ca de la valorile occidentale reale pana la mima noastra cea de toate zilele.

acum 54 luni (27 Jan 2017)

>

Daca tot vorbim de erori ale Justitiei, nu vi se pare ciudat ca nimeni nu diseca cazul Tundrea sau al femeii din Prahova, ambii inchisi pentru crime pe care nu le-au comis? N-am auzit ca statul sa fie preocupat sa caute masuri reparatorii pe masura nedreptatii suferite de aceste victime. Insa cumva, pe nesimtite, dezbaterea se strecoara gratios pe langa motivul primordial de la care ne-am luat cu vorba: acesti oameni sunt la puscarie pentru ca au comis infractiuni.

Am citit, de curand, o noua declaratie stupefianta care ilustreaza perfect felul viciat in care am ajuns sa ne raportam la persoane condamnate penal si am sa o redau intocmai. Gigi Becali: "De fapt, stii cine cred eu ca va fi presedinte la FRF, de fapt 99 la suta? Pentru ca se va da legea gratierii acum si pedeapsa lui va fi gratiata si va cadea si pedeapsa complementara, aia de a nu putea participa la alegeri. Mai ales ca a suferit cat a suferit si fiind si victima si dupa toate astea el s-a si retras, a stat linistit, la locul lui, va dati seama cat respect are in tot fotbalul romanesc". Si nu, va rog sa nu-mi spuneti ca teoriile lui Gigi Becali nu pot fi extrapolate altor "voci" zgomotoase care populeaza politica si media din Romania, pentru ca exemplele sunt numeroase. Mai mult, am fost un fan al lui Gica Popescu si l-am admirat pentru gestul de caracter pe care l-a facut pe vremea lui Ceausescu, cand a refuzat sa joace la Steaua si a reusit sa ramana fidel Universitatii Craiova. Ca om care a trait vremurile, va asigur ca a fost un gest de curaj sa refuze echipa de suflet a familiei Ceausescu. Insa de aici si pana sa il proclami un martir, iar calitatea de penal, indiferent de circumstantele morale atenuante, sa fie invocata ca un atu in favoarea fostului capitan al Nationalei este o distanta ca de la valorile occidentale reale pana la mima noastra cea de toate zilele.

Later edit: Gica Popescu insusi, dovedind inca o data ca are bun simt, i-a dat replica lui Becali -... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro