"Dreptate" pentru victima unei agresiuni crunte, dupa 85 de zile de ingrijiri medicale: niciun leu daune morale, nicio zi de puscarie, doi recidivisti

Judecatorii au reprosat victimei ca nu s-a impacat cu agresorii "Faptul ca inculpatii sunt persoane tinere, ca au fost caracterizati pozitiv de membrii comunitatii din care provin, precum si faptul ca s-au prezentat in fata autoritatilor si s-au prezentat la fiecare termen fixat de instanta de judecata, conduc instanta la concluzia ca aplicarea unei pedepse nu se justifica in raport cu circumstantele faptei. Magistratii Judecatoriei Barlad au apreciat ca persoanei vatamate i se cuvin doar daune materiale, insa nu in cuantumul solicitat, ci doar pentru cele legate de medicatie, pentru care a putut prezenta chitante (un total de 4.124 lei) "Instanta retine ca suma de 20.000 lei solicitata de partea civila cu titlul de daune morale nu se justifica, avand in vedere faptul ca partea civila, care este unchiul inculpatilor, nu este in relatii bune cu acestia, ba chiar exista o stare tensionata intre familiile lor.

acum 55 luni (7 May 2018)

Judecatorii ieseni au dispus condamnara celor doi inculpati, Ionut Maftei (27 ani) si Valerica Andrei Maftei (21 ani), la plata unor amenzi penale in cuantum de 2.000, respectiv 3.000 de lei fiecare. In plus, cel mai tanar dintre inculpati a fost obligat la un program de asistare la fiecare sfarsit de saptamana timp de trei luni. Judecatorii din Barlad, care au solutionat cazul in prima instanta, au apreciat ca victimei nu i se cuvin daune morale, invocand ca este ruda cu agresorii, era intr-o situatie conflictuala cu acestia, si, in plus, a refuzat sa se impace cu acestia.

Victima, Ionel Maftei, se intorcea cu un card de oi si capre de la pasune, iar la un moment dat pe drum a aparut o caruta in care se afla nepotul sau Ionut Maftei.

Batut crunt de propii nepoti

"Vatamatul Maftei Ionel a dat oile pe partea dreapta a drumului pentru a permite accesul carutei, moment in care inculpatul Maftei Ionut a inceput sa-i adreseze vatamatului injurii si amenintari cu acte de violenta, totodata lovindu-1 pe vatamat cu un bici in zona capului. Victima a fost transportata la spitalul din Barlad, iar in urma expertizei, medicii legisti au stabilit ca a avut nevoie de 85-87 de zile de ingrijiri medicale pentru leziunile suferite (fracturi, traumatisme n.r.). Instanta din Barlad a apreciat ca faptul ca unul dintre inculpati a distrus partial cateva scanduri din gardul victimei nu constituie infractiune, iar amenintarea ca va fi omorat "atat el, cat si oile" nu a fost sustinute de suficiente probe.

Infractorii "albiti" de cei mai importanti oameni din comuna: primarul si invatatorul

Din motivarea hotararii pronuntate de Judecatoria Barlad, reiese ca judecatorii au tinut cont in special de circumstante inculpatilor, de caracterizarile depuse la dosar, nu si de antecedentele penale ale acestora. In ciuda faptului ca aveau condamnari la activ pentru furturi si erau cercetati in alt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro