Drept la replica. Firma SAWA din Cluj Napoca confirma controlul ANAF dar sustine ca lucrurile nu stau chiar asa

Drept la replica. Firma SAWA din Cluj Napoca confirma controlul ANAF dar sustine ca lucrurile nu stau chiar asa

"Mai multe ziare si site-uri au publicat saptamana trecuta un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala potrivit caruia "exista suspiciunea rezonabila" ca reprezentantii a sase societati care fac comert cu materiale de constructii, printre care si SAWA S.A., ar fi format "un grup infractional specializat in savarsirea de infractiuni de evaziune fiscala (...) al carui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contributiilor la bugetul de stat".

acum 69 luni (25 Apr 2016)

Societatea SAWA din Cluj Napoca, care face obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT Oradea si de Directia Generala Antifrauda, contesta faptul ca ar fi comis ilegalitati, asa cum se sustine intr-un comunicat al Agentiei Antifrauda. In respectivul comunicat de presa se arata ca societatea SAWA SA din Cluj Napoca, alaturi de alte societati comerciale, specializate in comercializarea materialelor de constructii, au creat un prejudiciu bugetului de stat in suma de 50 de milioane de lei.

"Mai multe ziare si site-uri au publicat saptamana trecuta un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala potrivit caruia "exista suspiciunea rezonabila" ca reprezentantii a sase societati care fac comert cu materiale de constructii, printre care si SAWA S.A., ar fi format "un grup infractional specializat in savarsirea de infractiuni de evaziune fiscala (...) al carui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contributiilor la bugetul de stat". Societatea noastra este cercetata pentru livrari intracomunitare de marfa, in valoare totala de 3,2 milioane de lei, care au avut loc in anii 2010 si 2011 catre doua firme din Ungaria, Gyorfy Fuvar Teherfuvarozo Kft si Sobitker Kft. a fost vizata, in luna ianuarie 2012, de controale inopinate si amanuntite ale ANAF, efectuate prin Garda Financiara si prin Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. Un alt control incrucisat, derulat de Ministerele Finantelor din Ungaria si Romania, a confirmat (prin Procesul Verbal 21/01.02.2013) ca toate tranzactiile intracomunitare ale societatii SAWA din perioada 1 ianuarie 2011 - 31 martie 2011 au fost efectuate in conditii de legalitate, fara a genera vreo consecinta negativa asupra bugetului de stat. Regretam mentionarea numelui societatii in contexte defaimatoare si ne reafirmam deschiderea de a oferi mass-media informatii detaliate ori de cate ori este vizata activitatea SAWA S.A".

+Bataie de joc in Centrul Vechi al Timisoarei. Pietre... Citeste intreg articolul pe evz.ro