Drept la replica - Articolul "Ponta promite autonomia Tinutului Secuiesc pentru a obtine voturile maghiarilor" este mincinos

Referitor la sustinerea descentalizarii administrative, intepretata de Marius Diaconescu ca un acord implicit pentru autonomia Tinutului Secuiesc, premierul Victor Ponta a declarat urmatoarele, in cadrul aceleiasi intalniri cu jurnalistii Adevarul: "Cred ca datoria statului roman, un stat modern, care protejeaza minoritatile este sa lucreze cu aceste minoritati, la mai multa descentralizare si la mai multa competenta in viata comunitatii (...).

acum 83 luni (4 Nov 2014)

Autorul articolului afirma ca "Cine voteaza Ponta in 16 noiembrie voteaza autonomia Tinutului Secuiesc!", un indemn mincinos, fara nici o legatura cu realitatea si care duce la informarea eronata a cititorilor publicatiei dumneavoastra. In data de 18 septembrie a.c., Victor Ponta a declarat, intrebat la Adevarul Live daca este de acord cu autonomia Tinutului Seacuiesc, urmatoarele: "Nu, si cred ca si initiatorii stiu foarte bine ca si PSD si celelalte partide (...), a spus clar ca nu sustine. Cred ca este un moment electoral, lansarea in timpul campaniei domnului Kelemen Hunor, cred ca lectia cu Scotia a fost bine inteleasa de toata lumea, ca uneori tratam lucrurile asa usor, a la legerite, dar nu e chiar asa.

De asemenea, pe 30 septembrie Victor Ponta a reiterat acest mesaj, afirmand ca "un proiect de autonomie pe criterii etnice nu este in spirit european si evident ca nu va avea sustinere".

Referitor la sustinerea descentalizarii administrative, intepretata de Marius Diaconescu ca un acord implicit pentru autonomia Tinutului Secuiesc, premierul Victor Ponta a declarat urmatoarele, in cadrul aceleiasi intalniri cu jurnalistii Adevarul: "Cred ca datoria statului roman, un stat modern, care protejeaza minoritatile este sa lucreze cu aceste minoritati, la mai multa descentralizare si la mai multa competenta in viata comunitatii (...). Sunt total de acord cu ideea de descentralizare, cu mai multa putere pentru liderii locali, dar exista o limita peste care nu cred ca cineva va trece". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro