Drama unui dependent de heroina. Umilit de stat cand a vrut sa renunte, a ajuns la un pas de moarte si de puscarie

Drama unui dependent de heroina. Umilit de stat cand a vrut sa renunte, a ajuns la un pas de moarte si de puscarie

Instanta apreciaza ca societatea are obligatia de a sprijini si oferi conditii proprii persoanelor care se confrunta cu dependenta de droguri pentru a se vindeca, iar de vreme ce inculpata beneficiaza in prezent de un astfel de sprijin din partea familiei, dar si a institutiilor abilitate din afara tarii dupa cum rezulta din inscrisurile depuse la dosarul cauzei, impunerea de masuri de supraveghere conform dispozitiilor care reglementeaza amanarea aplicarii pedepsei si suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei ar ingreuna procesul de vindecare si ar avea efectul opus celui urmarit de legiuitor prin incriminarea infractiunii de care inculpata se face vinovata", au precizat judecatorii, in motivare.

acum 32 luni (15 Feb 2018)

A inceput sa consume heroina in 2009, cand avea 24 de ani, fiind dependenta de aceasta substanta interzisa intre anii 2011 si 2017, reiese dintr-o motivare a judecatorilor. "Astfel, la inceputul lunii mai 2016 a procurat mai multe pastile de metadona de la o persoana necunoscuta din Bucuresti, din zona Ferentari, cu 35 lei / bucata", se arata in motivare. Mama sa a predat atunci si 22 de pastile de metadona celor de la ambulanta, care au concluzionat ca starea de rau a tinerei se datoreaza sevrajului de droguri.

Pentru ca nu avea o reteta eliberata de Casa de Asigurari, tanara a ajuns in vizorul DIICOT si a fost trimisa in judecata pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu. a recunoscut faptele in timpul judecatii, spunand ca a procedat astfel pentru ca dorea sa scape de dependenta de heroina si pentru ca inscrierea la o clinica de specialitate era de durata in momentul cand a decis sa renunte la drog.

Concluziile judecatorilor

Judecatorii Tribunalului Vaslui, in prima faza, dar si cei de la Curtea de Apel Iasi, prin decizie definitiva, au dispus renuntarea la judecata in cazul tinerei, invocand, in principal, ca aceasta intentiona sa scape de un viciu atunci cand si-a procurat drogurile.

"Trebuie avut in vedere ca inculpata a detinut si a consumat metadona cu scopul de a se vindeca de dependenta de heroina si ca, desi a apelat anterior la institutii abilitate pentru a obtine tratament, aceasta a fost inscrisa pe o lista de asteptare. Instanta apreciaza ca societatea are obligatia de a sprijini si oferi conditii proprii persoanelor care se confrunta cu dependenta de droguri pentru a se vindeca, iar de vreme ce inculpata beneficiaza in prezent de un astfel de sprijin din partea familiei, dar si a institutiilor abilitate din afara tarii dupa cum rezulta din inscrisurile depuse la dosarul cauzei, impunerea de masuri de supraveghere conform dispozitiilor care reglementeaza amanarea aplicarii pedepsei si suspendare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro