Drama unor copii cu mama ucisa de tata. Povestea minorilor pentru care Craciunul inseamna suferinta si moarte

Drama unor copii cu mama ucisa de tata. Povestea minorilor pentru care Craciunul inseamna suferinta si moarte

Fetele familiei Olaru se afla in grija unchiului matern de aproape doi ani. In seara zilei in care s-a petrecut tragedia, fiica cea mare a celor doi soti a mers impreuna cu o angajata de la DGASPC la coafor sa vada de ce Mina Olaru intarzie sa revina in centru.

acum 54 luni (27 Dec 2015)

Fetele familiei Olaru se afla in grija unchiului matern de aproape doi ani. Copilele au ajuns in grija rudelor dupa ce tatal lor, Vasile Olaru, a ucis-o pe mama lor, Mina Olaru, in timp ce aceasta se afla la serviciu.

Minorele sunt evaluate periodic de reprezentantii DGASPC si, potrivit ultimei anchete sociale, tinerele s-au acomodat in familia in care au fost incredintate.

"Din informatiile noastre, fetele sunt ingrijite bine in familia unchiului matern, care la randul lui are doi minori apropiati de varsta minorelor Olaru. Minorele au intrat intr-un program special de consiliere imediat dupa trauma si, dupa o perioada in care au fost atent supravegheate, am decis plasarea lor in cadrul familiei largite", a explicat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al DGASPC.

Crima de pe 28 decembrie 2013, de la parterul caminului T17, din cartierul "Tudor Vladimirescu", a ingrozit Iasiul. Mina Olaru se afla atunci la munca, iar sotul ei, in stare de ebrietate, a atacat-o cu un cutit de bucatarie.

Barbatul a fost salvat de medicii de la Spitalul "Sf. Spiridon" si momentan isi ispaseste pedeapsa de 16 ani pentru omor calificat in cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta din Iasi.

Cu doua zile inainte de a fi ucisa, Mina Olaru plecase din caminul conjugal impreuna cu cele doua fete minore din cauza ca sotul sau o abuza fizic. Ieseanca impreuna cu fetele sale au fost primite pe 26 decembrie 2013 in centrul pentru protectia victimelor violentei domestice de la DGASPC. In seara zilei in care s-a petrecut tragedia, fiica cea mare a celor doi soti a mers impreuna cu o angajata de la DGASPC la coafor sa vada de ce Mina Olaru intarzie sa revina in centru. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro