Drama parintilor al caror copil a fost muscat de cap de un maidanez. "Reprezentantii Primariei au spus in instanta ca sunt demna de telenovele"

Drama parintilor al caror copil a fost muscat de cap de un maidanez.

Familia Bordei incearca de cativa ani sa treaca peste trauma generata de muscarea copilului lor de catre un maidanez. Curtea de Apel Iasi a hotarat sa oblige Primaria Galati la plata a 10.000 de euro drept daune morale pentru suferinta indurata de copil, dar familia Bordei a considerat ca suma este insuficienta pentru suferinta prin care a trecut micutul si tratamentul de care are nevoie pentru a se reface.

acum 55 luni (1 Dec 2017)

Familia Bordei incearca de cativa ani sa treaca peste trauma generata de muscarea copilului lor de catre un maidanez.

Micutul fusese insfacat pur si simplu de cap de un caine comunitar, iar norocul sau a fost ca purta o caciulita. Pentru ca nu reusea sa il traga mai departe, animalul l-a apucat de o manuta, moment in care a intervenit tatal, care a fost nevoit sa loveasca cainele de mai multe ori pentru a elibera copilul. Dupa cele petrecute, familia Bordei a sesizat Ecosal, serviciul public de ecarisaj din Galati, dar cainii comunitari din zona nu au fost ridicati nici pana astazi.

Nici plangerea depusa la Parchet nu a determinat vreo reactie din partea procurorilor, care au sugerat familiei Bordei sa deschida un proces civil, pentru a li se face dreptate. Mama copilului, Carmen Bordei, de profesie avocat, s-a folosit de experienta sa juridica pentru a muta disputa in justitie.

10.000 de euro-daune morale pentru suferintele indurate de micut

Initial, Tribunalul Galati a respins actiunea familiei Bordei, dar procesul a fost stramutat la Iasi, unde a avut castig de cauza. Curtea de Apel Iasi a hotarat sa oblige Primaria Galati la plata a 10.000 de euro drept daune morale pentru suferinta indurata de copil, dar familia Bordei a considerat ca suma este insuficienta pentru suferinta prin care a trecut micutul si tratamentul de care are nevoie pentru a se reface. Familia Bordei le cere acum daune de 75.000 de euro pentru suferintele prin care a trecut copilul lor, insa instanta le-a respins cererea in prima faza a procesului. Decizia a fost atacata la Curtea de Apel Galati, care pe 1 noiembrie a stramutat procesul la Curtea de Apel Bacau, unde se va pronunta verdictul definitiv in acest caz.

Problema maidanezilor ramane de actualitate in Galati, in conditiile in care niciun primar nu a reusit sa adune miile de caini fara stapan de pe strazi. In loc sa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro