Drama istorica "Putere si glorie" debuteaza la Prima TV: povestea lui Ertugrul, cel care a pus bazele Imperiului Otoman

Dupa succesul rasunator pe care l-a avut in Turcia, productia "Putere si glorie" ajunge si in Romania, fiind difuzat de Prima TV de luni pana miercuri. Engin Altan Duzyatan este actorul care ii da viata personajului Ertugrul, Serdar Gokhan interpreteaza rolul lui Suleyman Shah, tatal lui Ertugrul, Hulya Darcan este actrita care joaca rolul Hayme Hatun, sotia lui Suleyman si mama lui Ertugrul, Kaan Tasaner intra in pielea lui Gundogdu, fratele lui Ertugrul, iar Esra Bilgic este Halime Hatun, femeia de care Ertugrul se va indragosti si care ii va darui un fiu, pe Osman I.

acum 101 luni (16 Nov 2015)

Dupa succesul rasunator pe care l-a avut in Turcia, productia "Putere si glorie" ajunge si in Romania, fiind difuzat de Prima TV de luni pana miercuri. Comparat cu serialul-fenomen "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", serialul turcesc povesteste viata lui Ertugrul si va arata cum un singur om a schimbat soarta intregii lumi, luptand impotriva cavalerilor templieri si a mongolilor, batalii care au dus la nasterea Imperiului Otoman. Anatolia a fost ocupata de turci inca din anul 1071, dar acum, in anul 1225, cruciatii si mongolii isi doresc si ei o parte din acest teritoriu. Fiul lui cel mare, Gundogdu, ii va pune la indoiala decizia, in schimb, fiul cel mic, Ertugrul va avea incredere in tatal sau si nu va dori sa se implice in problemele administrative ale acestuia. Eroul va fi nevoit sa se imparta intre datoria fata de oamenii din tribul Kayi si dragostea pe care i-o poarta tinerei Halime. Sacrificiul, curajul, generozitatea, inteligenta, aptitudinile de luptator, capacitatea de a gandi strategic, compasiunea si sensibilitatea sunt calitatile care il vor ajuta pe Ertugrul sa treaca peste toate greutatile pe care le va intampina, atat din partea dusmanilor, cat si din partea fratelui sau si a unora dintre membrii tribului.

Engin Altan Duzyatan este actorul care ii da viata personajului Ertugrul, Serdar Gokhan interpreteaza rolul lui Suleyman Shah, tatal lui Ertugrul, Hulya Darcan este actrita care joaca rolul Hayme Hatun, sotia lui Suleyman si mama lui Ertugrul, Kaan Tasaner intra in pielea lui Gundogdu, fratele lui Ertugrul, iar Esra Bilgic este Halime Hatun, femeia de care Ertugrul se va indragosti si care ii va darui un fiu, pe Osman I. Costurile acestui serial s-au ridicat la aproximativ zece milioane de dolari si, pe langa decorurile spectaculoase si costumele impresionante, productia a fost laudata si pentru acuratetea cu care sunt relatate faptele istorice. Scris si regizat de Mehmet Bozdag si produs de Metin Gunay pentru televiziunea turceasca TRT 1... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro