Drama fetei pe care a muscat-o ursul in fata blocului: are dureri, cosmaruri si ii e frica sa iasa din casa. Parintii au dat in judecata autoritatile

Diana Lazar (14 ani) a fost atacata de un urs in fata blocului in care locuia in municipiul Fagaras, in 23 octombri 2017. Avea dureri extrem de mari la picior, atacuri de panica, nu putea dormi noaptea. Am fost la Brasov la chirurgie plastica pentru a continua tratamentul la rana de la picior.

acum 62 luni (23 Jan 2018)

Diana Lazar (14 ani) a fost atacata de un urs in fata blocului in care locuia in municipiul Fagaras, in 23 octombri 2017. Un alt barbat a fost si el muscat de animal. Diana a fost ranita grav la picior si a ajuns de urgenta la spital. Au trecut de atunci trei luni, iar ursul inca nu a fost gasit.

Imediat dupa incident, Diana Lazar a fost internata la Spitalul Municipal Fagaras, unde a stat o saptamana. "Initial ne-am bucurat ca nu a fost mai rau, ca fizic era relativ bine. Greul a inceput insa dupa ce Diana a venit acasa de la spital. Avea dureri extrem de mari la picior, atacuri de panica, nu putea dormi noaptea. In decembrie a fost internata la Spitalul de Psihiatriei din Sibiu. De atunci face permanent consiliere psihologica.

Mama fetei spune ca autoritatile nu s-au intersat de soarta Dianei. "Nimeni nu a venit sa ne intrebe cum se simte, nimeni nu a vorbit cu noi. Am fost la Brasov la chirurgie plastica pentru a continua tratamentul la rana de la picior. Trebuie sa foloseasca un gel care costa 200 de lei si abia ajunge trei saptamani. In plus Diana are dureri de fiecare data cand se schimba vremea. La Psiholog ne costa 50 de lei sedinta. Noi suntem o familia de sapte membrii, eu sunt singura care are venit stabil, sotul doar ocazional.

Procesul se va judeca la Tribunalul Brasov

Dezamagiti de nepasarea autoritatilor, parintii au dat in judecata Ministerul Mediului, Primaria Fagaras si AVPS Fagaras. Mama Dianei nu a dezvaluit suma ceruta drept despagubiri, dar spune ca nu banii au determinat-o sa mearga in instanta. Asteptam sa se dea primul termen, nu cred ca va mai dura mult. Pe noi ne-a deranjat ca nimeni nu s-a interesat de soarta Dianei. Stam la trei blocuri distanta de domnul primar. Daca veneau sa stea de vorba cu noi, sa vada cum se simte Diana, altfel ar fi stat lucrurile. In schimb Primaria ne ofera un ajutor de 1000 de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro