Drama doctoritei careia autoritatile din Finlanda i-au luat copiii. Cum decurge o vizita: "Nici nu mai stiu de cate ori am murit pana acum"

Drama doctoritei careia autoritatile din Finlanda i-au luat copiii. Cum decurge o vizita:

"Nu stiu cum ar putea cineva sa inteleaga ce sentimente ma incearca de fiecare data cand ii vad intrand in incaperea aceea, adusi separat, dupa o schema care sa impiedice ca ei sa se intalneasca, si mai ales sa ii pot vedea simultan. O data la trei saptamani, timp de o ora si jumatate, incerc sa le transmit toata dragostea de care sunt privati, sa-i asigur ca va fi bine, sa-i inveselesc un pic si sa-i motivez sa nu renunte sa spere ca vom fi din nou impreuna, acasa.

acum 57 luni (3 Oct 2017)

Situatia celor doi copii minori ai Cameliei Jalaskoski Smicala, medicul originar din Piatra Neamt care traieste in Finlanda un adevarat cosmar, a intrat in atentia autoritatilor romane dupa ce, in septembrie, la Helsinki a ajuns ministrul Romanilor de Pretutindeni, Andreea Pastirnac. Demnitarul a incercat pe cale diplomatica sa rezolve cazul copiilor minori ai romancei aflati de mai bine de un an in custodia statului finlandez. "O ora si jumatate am voie sa ma bucur de copiii mei" Zilele trecute, Camelia Smicala a avut permisiunea autoritatilor finlandeze sa-si vada cei doi copii si a povestit ulterior intr-o postare pe Facebook cum a trait aceasta revedere dupa trei saptamani de la precedenta vizita. "Nu stiu cum ar putea cineva sa inteleaga ce sentimente ma incearca de fiecare data cand ii vad intrand in incaperea aceea, adusi separat, dupa o schema care sa impiedice ca ei sa se intalneasca, si mai ales sa ii pot vedea simultan. O data la trei saptamani, timp de o ora si jumatate, incerc sa le transmit toata dragostea de care sunt privati, sa-i asigur ca va fi bine, sa-i inveselesc un pic si sa-i motivez sa nu renunte sa spere ca vom fi din nou impreuna, acasa. O ora si jumatate am voie sa ma bucur de copiii mei buni, destepti si frumosi. Ma tem ca si incercarile mele de a parea vesela au acelasi efect asupra lui. Copilul meu citeste despre drepturile omului...o situatie normala pentru un copil fericit in Finlanda", noteaza cu ironie femeia, mentionand apoi ca personalul de la camin a raportat celor de la social despre apelul scris de Mihai. Copilul meu, care are doar 11 ani, nu s-a lasat intimidat si a avut puterea sa se opuna. A avut taria sa-i spuna ca nu vrea ca scrisoarea lui sa fie citita de alte persoane decat cele carora le este adresata. Cum vi se pare faptul ca o eminenta a serviciului social se deplaseaza pentru cateva randuri scrise de un copil?" "Simt ca le este frica" Pe fiica ei, Maria, mama spune ca a gasit-o concentrata asupra hainutelor pe care i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro