Dragos Tudorache, propus sef la Interne. Miza uriasa: Ministrul va asigura corectitudinea organizarii si derularii alegerilor parlamentare

UPDATE 10.32: Premierul Dacian Cioloș a anunțat, marți dimineața, că il propune pe Dragoș Tudorache pentru șefia Ministerului de Interne. De ce sunt politicienii interesați de numirea la MAI "Pentru politicieni o altă miză este faptul că Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) funcționează ca departament in cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

acum 79 luni (6 Sep 2016)

UPDATE 10.32: Premierul Dacian Cioloș a anunțat, marți dimineața, că il propune pe Dragoș Tudorache pentru șefia Ministerului de Interne.

"Cred că este in măsură să facă față la provocarea de la Ministerul de Interne", a declarat premierul Dacian Cioloș, la Palatul Victoria. Nu am avut foarte mult de ales, intrucat e destul de dificil să convingi pe cineva din afară să vină pentru patru luni la conducerea instituției", a precizat premierul Dacian Cioloș. Cine este Dragoș Tudorache și ce avere are----------

Premierul Dacian Cioloș susține o declarație de presă, la ora 10.15. Cel mai probabil, șeful Executivului va anunța propunerea sa pentru portofoliul Ministerului Afacerilor Interne, rămas vacant după demisia lui Petre Tobă, implicat intr-un scandal de corupție.

Șeful Executivului are in vedere mai multe variante pentru ocuparea portofoliului de ministru de Interne.

Citește și: Cioloș caută ministru de Interne. El a mai fost ministru de Interne sub guvernarea CDR, cand a preluat portofoliul in urma ultimei mineriade din 1999, fiind ministru din ianuarie pană in decembrie. O variantă de rezervă ar fi numirea lui Mihnea Motoc, ministrul Apărării, ca ministru interimar de Interne.

Postul de ministru al Afacerilor Interne a rămas vacant joi, in urma demisiei lui Petre Tobă, după ce procurorii DNA au cerut aviz preşedintelui pentru inceperea urmăririi penale pe numele ministrului in dosarul privind fapte de corupţie la DIPI. Premierul Dacian Cioloş a acceptat joi seară demisia lui Petre Tobă din funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi va inainta preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru MAI pană azi.

Citește și analiza Romaniei libere pe tema mizei pentru conducerea acestui minister:

Bătălia pentru Interne. De ce sunt politicienii interesați de numirea la MAI

"Pentru politicieni o altă miză este faptul că Departamentul de I... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro