Dragos Pislaru: Au fost descoperite cazuri in care 20% din ajutoarele sociale erau acordate fraudulos

Dragos Pislaru: Au fost descoperite cazuri in care 20% din ajutoarele sociale erau acordate fraudulos

Vreau sa vad masurile active, ca duc la crearea de locuri de munca, sa vad inspectia sociala ca credibilizeaza sistemul si vreau sa vad ca legea salarizarii unitare la care lucram sa putem avea un proiect credibil, sa poata toata lumea din sectorul public sa vada cum, in cinci ani de acum incolo, pana in 2021, sa le poata creste cu 30 la suta salariul, astfel incat toata lumea sa fie multumita", a declarat, joi, ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

acum 69 luni (6 Nov 2016)

"In anul 2015 Banca Mondiala, pe un contract de imprumut pe care il are cu Guvernul Romaniei a lucrat impreuna cu ANPIS (Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala) pentru a reduce fraudele din sistemul de somaj, de beneficii sociale. Eu, cand am auzit, in urma cu cateva luni de aceste evidente am intrebat:

si raspunsul a fost:

si doi, care este un lucru foarte important, este esential, am comandat o noua ancheta ca sa vad si cu instrumentele pe care le am eu cat de grav stam.

Pislaru a dezvaluit si ca, "intr-o saptamana, maxim doua" vor fi initiate o ordonanta de urgenta si o hotarare de guvern prin care aceste situatii vor fi corectate, iar inspectia sociala va fi "reasezata in temelii", va avea puteri sporite, asemanatoare Inspectiei Muncii.

"Eu, ce vreau sa va spun, este ca, in aceasta tara, in conditiile in care avem si-asa putini bani pe care sa-i dam oamenilor care au nevoie, oameni cu dizabilitati, in saracie extrema, persoane care, intr-adevar nu au cum sa-si traiasca viata altfel; in aceasta tara, pentru ca se poate", mai spune Pislaru,

Pislaru a explicat astfel de ce a declarat, joi, ca exista "trantori" care "stau si lancezesc".

"Noi dam beneficii oamenilor care au nevoie si trebuie sa primeasca, dar dam si altor oameni, care stau si lancezesc si sunt trantori in sistem. Dam, in acelasi timp, servicii la o calitate care este abominabila si lucrurile astea trebuie sa se schimbe. Vreau sa vad masurile active, ca duc la crearea de locuri de munca, sa vad inspectia sociala ca credibilizeaza sistemul si vreau sa vad ca legea salarizarii unitare la care lucram sa putem avea un proiect credibil, sa poata toata lumea din sectorul public sa vada cum, in cinci ani de acum incolo, pana in 2021, sa le poata creste cu 30 la suta salariul, astfel incat toata lumea sa fie multumita", a declarat, joi, ministrul Muncii, Dragos Pislaru. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro