Dragos Patraru pleaca de la TVR: "A fost picatura care a umplut din nou paharul"

"TVR si-a dat jos chilotii, nu a negociat" Dragos Patraru s-a aratat deranjat de atitudinea TVR de a-i muta emisiunea, "Starea Natiei", la ora 23:05, cu o jumatate de ora mai tarziu decat in mod normal, si a declarat pentru paginademedia.ro ca urmeaza sa plece de la Televiziunea Publica. Realizatorul a mai subliniat si ca, in formula actuala, contractul ii obliga sa ramana la TVR 1, in caz contrar fiind nevoiti sa plateasca suma de 50.000 de euro: "Daca plecam de capul nostru (nu ca am vrea sa plecam, chiar daca avem oferte mult mai bune decat aici), trebuie sa platim noi 50.000 de euro.

acum 79 luni (12 May 2016)

"TVR si-a dat jos chilotii, nu a negociat"

Dragos Patraru s-a aratat deranjat de atitudinea TVR de a-i muta emisiunea, "Starea Natiei", la ora 23:05, cu o jumatate de ora mai tarziu decat in mod normal, si a declarat pentru paginademedia.ro ca urmeaza sa plece de la Televiziunea Publica. Faptul ca nu i s-au propus consultatii pentru mutarea emisiunii, dar si pentru ca TVR "si-a dat chilotii jos" in fata politicienilor care, spune realizatorul, au comandat angajatilor postului sa mute emisiunea pentru a oferi campaniei electorale mai mult timp de expunere.

"M-a deranjat nu ca intram la 23:05, desi suntem in situatia de a nu ne plati luna asta, pentru ca sigur nu ne vom atinge tintele de audienta, m-a deranjat ca nu m-a sunat cineva sa-mi spuna: ?", incepe Dragos Patraru pentru paginademedia.ro. Daca negociai ceva, aveam campanie de la 18:00 la 19:00 si de la 21:00 la 22:00, ceva de genul asta. Probabil i-a intrebat pe politicieni:

Iar ei au spus ca intre 21:00 si 23:00, ca si astia sunt la fel ca angajatii TVR: cred ca televiziunea asta e a lor.

"Nu e vorba de bani, e vorba de sistem, care trebuie resetat"

"Cat despre noi, am decis deja, dupa cum am spus. Imi pare tare rau, pentru ca am avut aici libertate totala, uneori ne-am luat chiar mai multa libertate decat era cazul, dar despre libertate stii cum se spune, mai bine sa fie decat sa nu se ajunga. Nu e vorba de bani, nu e vorba nici macar de oamenii cu care am lucrat, multi dintre ei profesionisti adevarati. Rezistenta la schimbare a grupului de aici, care crede ca asta e fabrica angajatilor, nu a romanilor, e prea mare.

"Starea Natiei" mutata prin SMS

Anterior, realizatorul TV a scris pe Facebook ca a fost anuntat prin SMS de catre Dana Armasu, redactorul emisiunii "Starea Natiei", ca s-a decis mutarea emisiunii de la ora 23:05. Adica joi am primit un sms prin care am fost anuntat ca emisiunea va intra de la 23,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro