Dragos Patraru, Mircea Badea, Radu Banciu si Andrei Gheorghe, despre Legea defaimarii: "o prostie", "o jignire", "o mizerie", "ni se pune pumnul in gura"

Dragos Patraru, Mircea Badea, Radu Banciu si Andrei Gheorghe, despre Legea defaimarii:

Initiat de liderul PSD Liviu Dragnea, proiectul prevede ca defaimarea sociala s-ar putea sanctiona cu amenda de la 1.000 la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 la 100.000 de lei, daca vizeaza un grup social sau o comunitate. Radu Banciu, despre Legea defaimarii: "Cei de la Kamikaze n-o sa-l mai poata numi pe Liviu Dragnea" Radu Banciu, care face "Lumea lui Banciu" la postul B1 TV, este de parere ca politicienii au gasit o solutie pentru a se proteja de critici in spatiul public: "Nu vom mai avea dreptul sa defaimam lumea politica.

acum 68 luni (10 Feb 2016)

Initiat de liderul PSD Liviu Dragnea, proiectul prevede ca defaimarea sociala s-ar putea sanctiona cu amenda de la 1.000 la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 la 100.000 de lei, daca vizeaza un grup social sau o comunitate. Dragos Patraru, despre Legea defaimarii: "La banii astia, doar domnul Dragnea si alti politicieni ar mai putea sa isi permita sa defaimeze in Romania" In acest context, realizatorii emisiunilor de tip one man show sau pamflet au reactionat, criticand dur propunerea lui Dragnea de a pune sub control internetul. Dragos Patraru, realizatorul emisiunii "Starea Natiei", difuzata de TVR 1, a declarat, pentru site-ul Paginademedia.ro, ca Legea defaimarii este "o prostie", "o discutie fara sens", "un scandal ieftin", intrucat toate prevederile privind defaimarea exista deja in Codul Civil. Totodata, Patraru a subliniat ca amenzile ar trebui sa fie proportionale cu veniturile: "100.000 de lei? De asemenea, Patraru spune ca este "fascinant" cum legea a plecat de la Liviu Dragnea, "absolvent al Facultatii de Transporturi, sef atelier mecanic la Revolutie, pesedist feroce, om cu o avere foarte mare, cu o casa in Teleorman cat trei licee mari din Bucuresti." Realizatorul postului public a atras atentia si asupra faptului ca CNA, pe care il catalogheaza drept "un instrument politic", se va folosit de Legea defaimarii pentru a sanctiona jurnalistii. La randul lui, realizatorul Pro FM Andrei Gheorghe a declarat, pentru "Adevarul", ca este jignitor ceea ce incearca Dragnea: "Am dosar penal, casa mea se intinde pe patru strazi din Alexandria, impreuna cu sotia mea suntem implicati in multe acte de caritate si acum va dam si lectii de moralitate. Mircea Badea, despre Legea defaimarii: "Libertatea de exprimare exista sau nu" Mircea Badea a comentat in emisiunea-pamflet "In gura presei", de la Antena 3, Legea defaimarii, precizand ca este "o mizerie". "Ceea ce au facut deputatii juristi si amendamentul propus de Liviu Dragnea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro