Dragos Patraru: "Doina Gradea mi-a propus sa preiau conducerea Stirilor TVR." Jurnalistul anunta noi dezvaluiri si spune in ce conditii ar ramane la TVR

Dragos Patraru:

In ele presedintele-director general al TVR, Doina Gradea, este surprinsa in timp ce afirma despre o reporterita a postului public ca are "un cap de porc", pentru ca i-a adresat insistent o intrebare primarului Capitalei, Gabrielei Firea, iar despre jurnalistii de la Stiri spune ca sunt "hateri de profesie" pentru ca sunt critici la adresa Guvernului. Intr-o prima reactie, sefa TVR sustine ca este victima unei campanii de discreditare orchestrata de Patraru, ca afirmatiile sale au fost trunchiate si prezinte scuze, precizand ca nu a avut nicio clipa intentia de a jigni.

acum 55 luni (9 May 2018)

Intr-un interviu acordat postului de radio Europa FM, Dragos Patraru a sustinut ca sefa Televiziunii Romane i-a oferit conducerea Stirilor TVR. Propunerea a venit in aceeasi discutie in care Doina Gradea i-a pus eticheta "cap de porc" unei reportere, iar pe jurnalistii de la Stiri i-a catalogat "hateri de profesie", pentru ca nu urmau linia editorial pe care si-ar fi dorit-o. Eu intelegand ca sunt un posibil candidat la sefia Stirilor, bineinteles o pozitie pe care nici nu mi-o doresc si nici nu as putea sa o ocup, ca nu asta vreau sa fac eu in continuare", a declarat Patraru.

Intr-un astfel de scenariu, jurnalistul ar fi trebuit sa renunte la emisiunea "Starea Natiei" chiar in perioada protestelor, in contextual in care el spune ca Doina Gradea i-a solicitat in mod repetat sa iasa pe post cu "subiecte mai soft".

Patraru a raspuns si acuzatiilor formulate de Doina Gradea in fata Comisiei de Cultura din Parlament, potrivit carora a lezat-o, a amenintat-o si a santajat-o pentru a lua decizii in favoarea lui. Noi intotdeauna am lasat de la noi in aceste luni - si am toate dovezile cu care pot sa arata asta - pentru a avea avea in continuare emisiunea, pentru ca publicul sa o poata vedea in continuare aici.

Realizatorul TV a subliniat si ca s-a incercat in mod repetat scoaterea emisiunii "Starea Natiei" de pe post si ca in ultimele sapte luni echipa sa s-a confruntat cu amenintari si sicanari, printre care scoaterea reluarilor si notificari.

In plus, Patraru a anuntat ca va face si alte dezvaluiri importante, lucruri pe care le-a prezentat deja in fata Comisiei de Etica din TVR: "Va fi o mare ancheta. Probabil urmatoarea productie va avea undeva la o ora si va cuprinde toate aceste dovezi care arata foarte clar ce am fost noi nevoiti sa suportam la TVR in ultimele sapte luni."

Daca Doina Gradea nu va demisiona sau daca Parlamentul nu ii va retrage ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro