Dragneo, i pak dau tie de stire | OPINIE

O singura data in viata am transmis un breaking news de la un accident: idiotul zburase cu 200 la ora si masina de pe contrasens n-a mai avut nicio sansa. Atunci am vazut prima data cum se naruie un barbat: plans greu, de-ala de-ti ies stomacul si splina si matele pe-afara, icnete grele si rastite - soferul de pe ambulanta, un barbatoi de doi metri, isi tinea capu-n maini si umerii-i mergeau in sus si-n jos, parca bateau pamantul. Legea asta prin care femeile de serviciu si soferii din Parlament au pensii speciale e initiata de Florin Iordache, o minune socialista din Caracal, si sprijinita de inca vreo trei socialisti si-un udemerist condamnat la puscarie cu suspendare.

acum 37 luni (19 Aug 2017)

O singura data in viata am transmis un breaking news de la un accident: idiotul zburase cu 200 la ora si masina de pe contrasens n-a mai avut nicio sansa.

Pe copila de 9 ani au gasit-o sub un copac, doar picioarele ii mai zvacneau ritmic - zici ca dansa in vis.

Perfuzii, aparate de tot felul, doctorite care strigau la fata sa mai stea.

Atunci am vazut prima data cum se naruie un barbat: plans greu, de-ala de-ti ies stomacul si splina si matele pe-afara, icnete grele si rastite - soferul de pe ambulanta, un barbatoi de doi metri, isi tinea capu-n maini si umerii-i mergeau in sus si-n jos, parca bateau pamantul.

Pe fetita aia moarta cineva pusese un sac de rafie, o femeie alerga de la masina la masina sa faca rost de-un capat de lumanare.

Doctoritele taceau si-si mai stergeau din cand in cand ochii cu maneca - erau prea tinere sa-nvete plansul greu, de om invins. Doar pentru ca au reusit sa faca dintr-o tara fara un leu datorie externa o eurociudatenie inapoiata, prima la boli si ultima la educatie, autostrazi, spitale.

Da, astia se vor bucura de pensiile speciale, nu soferul de pe ambulanta, nu doctoritele de pe ambulanta. Am revenit la boierimea din Evul Mediu, doar ca acuma nu Dumnezeu ii mai unge pe pamant, ci "votul romanilor", romanii aia bulbucati care mai cred ca nu ne lasa oculta mondiala sa facem autostrazi, scoli, spitale.

Aici nu mai e vorba de bani, ci de esenta unei istorii cu curu-n sus - Romania nu mai are nicio incredere in ziua de maine. Explica-i copilului ca-i musai sa puna mana pe carte - si daca-ti spune ca al doilea om in stat e repetent, ca al treilea om in stat e repetent, ca au venit in locul altor repetenti numarul doi si numarul trei in stat? Despre hoti de grau si despre violatori, ajunsi si aia in politica?

O jumatate de tara merge la munca sa tina-n spate alta jumatate.

Exista muncitori, asistati si asistati de lux, Romania e un tort si unii-si dau ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro