Dragnea, ziua si atacul la Ponta. Cum poate bloca PSD ordonanta salariilor pentru demnitari

Dragnea, ziua si atacul la Ponta. Cum poate bloca PSD ordonanta salariilor pentru demnitari

Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o asuma nimeni, atunci o rezolvam in Parlament, si in Parlament o sa propunem respingerea ei, ca sa inchidem acest subiect, pentru ca deja, daca niciun beneficiar nu vrea sa o foloseasca, nu are rost sa o mai tinem", a afirmat Dragnea, intr-o conferinta de presa in care a prezentat o schita privind planul de reforma a partidului.

acum 92 luni (30 Jul 2015)

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, nu rateaza nicio ocazie de a-l intepa pe premierul Victor Ponta. "Am urmarit cu atentie ultimele atitudini, luari de pozitie exprimari cu privire la aceasta ordonanta care cuprinde marirea salariilor demnitarilor. Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o asuma nimeni, atunci o rezolvam in Parlament, si in Parlament o sa propunem respingerea ei, ca sa inchidem acest subiect, pentru ca deja, daca niciun beneficiar nu vrea sa o foloseasca, nu are rost sa o mai tinem", a afirmat Dragnea, intr-o conferinta de presa in care a prezentat o schita privind planul de reforma a partidului.

Pozitia lui Dragnea vine la numai doua zile dupa ce premierul Victor Ponta a jucat duplicitar: pe de o parte a sustinut ca nu este de acord cu ordonanta, iar pe de alta parte a prins, totusi, bani in buget pentru majorarea salariilor a 48 de demnitari, intre care presedintele statului, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, premierul si ministrii. "Nu-mi place aceasta situatie, daca nimeni nu o mai sustine, nu ii mai chinuim , o respingem in Parlament", a insistat Dragnea. Procedura legislativa este urmatoarea: orice ordonanta adoptata de Guvern (fie ea simpla sau de urgenta) isi produce efectele imediat. Numai ca, Parlamentul are programta o sesiune extraordinara in perioada 24-25 august, cand ar putea fi discutata in procedura de urgenta si ordonanta salariilor. Daca Parlamentul va adopta o lege de respingere a ordonantei, iar legea va fi promulgata imediat de presedintele Klaus Iohannis, efectele ordonantei inceteaza.

Pentru aceasta miscare, PSD are nevoie de sprijinul UNPR, dar este greu de crezut ca Gabriel Oprea, omul care a semnat ordonanta, ar vota acum impotriva. Totusi, daca social-democratii isi vor mentine pozitia, am putea asista la o alianta de conjunctura PSD-PNL in Parlament, avand in vedere ca ambele partide sunt infometate dupa castiguri electorale rapide... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro