Dragnea trece TVR sub controlul guvernamental. Reporterul Sarmaluta, de la Antena 3, este solutia salvatoare a conducerii falimentare a TVR

"Cheltuielile de baza ale radioului si televiziunii publice vor fi sustinute de bugetul de stat, ceea ce va asigura o transparenta sporita si acest lucru va putea conduce la eficientizarea activitatii, sumele alocate putand fi urmarite cu mai multa atentie", sustin parlamentarii PSD in expunerea de motive la proiect. Inregimentarea lui Ionut Cristache e cu atat mai bizara cu cat ultima emisiune a acestuia de la Antena 3, "CaN Romania", inregistra audiente extrem de modeste, iar TVR se afla, in acest moment, intr-un colaps financiar, cu datorii de peste 150 de milioane de euro.

acum 90 luni (20 Oct 2016)

Proiectul a fost depus la Parlament, aprobat in regim de urgenta de catre Senat si acum se afla in procedura legislativa la Camera Deputatilor.

"Cheltuielile de baza ale radioului si televiziunii publice vor fi sustinute de bugetul de stat, ceea ce va asigura o transparenta sporita si acest lucru va putea conduce la eficientizarea activitatii, sumele alocate putand fi urmarite cu mai multa atentie", sustin parlamentarii PSD in expunerea de motive la proiect. Radioul si televiziunea publice erau oricum sub control politic, dar acesta era filtrat: consiliile de administratie sunt numite de catre Parlament, la propunerea partidelor, Guvernului si Presedintiei. Prin faptul ca Executivul propune bugetul acestor institutii - care este insa, ulterior, aprobat de catre Parlament - radioul si televiziunea publice vor fi la bunavointa prim-ministrului Dacian Ciolos.

Modelul BBC, adaptat in Romania

In prezent, mai multe radiouri si televiziuni publice din spatiul UE - printre care BBC si ZDF, din Germania - functioneaza pe acelasi model ca institutiile similare din Romania, prin colectarea unei taxe obligatorii. In 2015, veniturile Societatii Romane de Radiodifuziune din incasarea acestei taxe au fost de circa 45 de milioane de euro. Furnizorii impliciti de energie electrica Electrica, CEZ, Enel, E.ON au fost mandatati de catre Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune sa colecteze aceasta taxa.

Reporterul "sarmaluta", solutia salvatoare a falimentarei TVR

Ziaristul Ionut Cristache de la Antena 3, cunoscut mai degraba pentru gafele sale decat pentru performantele jurnalistice, este ultima achizitie a postului public de televiziune.

Potrivit TVR, Cristache va realiza principalul talk-show politic de la TVR 1, care va fi difuzat de luni pana joi in prime-time, incepand cu ora 21.00.

"Decizia de a-l oferta pe Ionut Cristache a venit ca o completare fireasca pentru necesitatea c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro