Dragnea toarna gaz pe foc in scandalul din Targu-Mures: Poate nu toata lumea se sperie de procurori. Tot aud de cercetarea DNA. Sa mearga copiii la DNA

Dragnea toarna gaz pe foc in scandalul din Targu-Mures: Poate nu toata lumea se sperie de procurori. Tot aud de cercetarea DNA. Sa mearga copiii la DNA

Potrivit procurorilor, Somesan, desi, potrivit normelor legale, nu detinea prerogative care sa vizeze infiintarea unor unitati de invatamant preuniversitar si nici prerogative pe linia autorizarii provizorii de functionare ori acreditarii unor astfel de unitati de invatamant, a dispus infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic, transferarea unor clase de la Colegiul National "Unirea" la acest nou liceu si transferarea autorizarii de functionare provizorie/acreditarea acordate de Ministerul Educatiei catre unitatea scolara nou infiintata.

acum 78 luni (8 Sep 2017)

Din punct de vedere legal, Liceul Teologic Romano-Catolic din Targu Mures nu a avut aviz din partea Ministerului Educatiei, ci a fost infiintat doar prin semnatura seful Inspectoratului Scolar Mures, Stefan Somesan, decizie cercetata de procurorii DNA.

Povestea Liceului incepe la data de 29 iulie 2014, cand, printr-o Hotarare a Consiliului Local Targu Mures, s-a alocat suma de 1.500.000 lei pentru intretinerea si renovarea imobilului in care functioneaza Colegiul National Unirea, cu conditia propunerii de infiintare a liceului cu profil teologic romano-catolic.

Hotararea in cauza a fost prezentata Inspectoratului Scolar (ISJ) Mures , iar la acel moment, inspectorul-sef, Stefan Somesan, a aratat ca Ministrul Educatiei Nationale a dat aprobare pentru infiintarea unei unitati de invatamant liceal. Procurorii DAN sustin insa ca, "in realitate, Ministerul Educatiei Nationale nu daduse curs, sub nicio forma, solicitarii de infiintare a acelei unitati de invatamant".

Decizia emisa de ISJ Mures prevede, la articolul 1 ca, incepand cu anul scolar 2015-2016, se infiinteaza Liceul Teologic Romano-Catolic din Targu Mures prin divizarea partiala a Liceului Teoretic Bolyai Frakas si a Colegiului National Unirea. 2, acest document sustinea ca, incepand cu data emiterii documentului, filiera vocationala romano-catolica de la Liceul Bolyai Farkas se transfera la acest liceu nou infiintat, precum si clasele I-VIII cu predare in limba maghiara de la Colegiul National Unirea.

Inspectorul care s-a crezut ministru In luna noiembrie 2016, procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva fostului sef al ISJ Mures, Stefan Somesan, si a fostului director al Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures, Zsolt-Jozsef Tamasi, pentru modul in care a fost infiintata unitatea de invatamant. Potrivit procurorilor, Somesan, desi, potrivit normelor legale, nu detinea prerogative care sa vizeze infiintarea unor unitati de invatamant pre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro