Dragnea si Tariceanu se leapada de UNPR. Ce calcule electorale si-au facut pentru Bucuresti dupa demisia lui Oprea

Dragnea si Tariceanu se leapada de UNPR. Ce calcule electorale si-au facut pentru Bucuresti dupa demisia lui Oprea

Fostul vicepremier si ministru de Interne, Gabriel Oprea, a anuntat, printr-o scrisoare transmisa catre colegii sai de partid, ca a decis sa-si dea demisia din functia de presedinte al UNPR, motivand ca problemele sale cu legea afecteaza imaginea partidului. De curand, PSD si UNPR au semnat un protocol de colaborare, in care liderii UNPR n-au primet nicio garantie de la PSD ca vor fi luati pe liste la alegerile parlamentare, varianta prin care formatiunea lui Oprea ar ramane in Parlament si dupa 2017.

acum 79 luni (4 Mar 2016)

Fostul vicepremier si ministru de Interne, Gabriel Oprea, a anuntat, printr-o scrisoare transmisa catre colegii sai de partid, ca a decis sa-si dea demisia din functia de presedinte al UNPR, motivand ca problemele sale cu legea afecteaza imaginea partidului. "Consider ca am obligatia umana si colegiala de a nu permite ca discutiile ce vizeaza persoana mea sa afecteze imaginea partidului. Mi-am facut datoria fata de UNPR, fata de echipa si imi fac in continuare datoria, inclusiv prin inaintarea demisiei din functia de presedinte. Raman un simplu membru de partid, un coleg pe care va puteti baza si un om care isi respecta cuvantul dat", a motivat Gabriel Oprea. Gestul lui Oprea de a-si da demisia din ultima functie politica, care i-a conferit de-a lungul timpului o imensa putere de a negociere si santaj, inseamna sfarsitul carierei politice a generalului.

Dragnea si Tariceanu i-au dat deja cu piciorul

Problemele penale cu care se confrunta l-au adus pe Oprea intr-o situatie precara din punct de vedere politic. De curand, PSD si UNPR au semnat un protocol de colaborare, in care liderii UNPR n-au primet nicio garantie de la PSD ca vor fi luati pe liste la alegerile parlamentare, varianta prin care formatiunea lui Oprea ar ramane in Parlament si dupa 2017. Potrivit unor surse social-democrate, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au ajuns rapid la o intelegere sa nu mai coopteze UNPR in alianta electorala care se va forma pentru Bucuresti. "In niciun caz nu vom face alianta cu UNPR la Bucuresti", au declarat surse de la varful PSD pentru "Adevarul".

Cel care nu vrea nici in ruptul capului sa se asocieze cu UNPR la alegerile locale este Calin Popescu Tariceanu, care l-a pus pe Dragnea in situatia de a opta intre UNPR si ALDE. Potrivit sondajelor, formatiunea lui Tariceanu ar incurca mult mai mult PSD decat UNPR la alegerile locale pentru Bucuresti, asa ca Dragnea a ales sa faca echipa cu Ta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro