Dragnea si Grindeanu devin prieteni cu beneficii

Dragnea si Grindeanu devin prieteni cu beneficii

In primul rand, Dragnea are nevoie ca de aer de votul celor sase parlamentari PSD de Timis, fideli lui Sorin Grindeanu, in conditiile in care majoritatea parlamentara este pe muchie de cutit. Potrivit unor surse din PSD, Dragnea este dispus sa-i ofere lui Grindeanu o functie de nivel inalt, cel mai probabil una de ambasador sau de consul, astfel incat sa-l tina departe de jocurile din partid, dar sa scape si de criticile sale publice.

acum 82 luni (23 Aug 2017)

Din punct de vedere juridic, Sorin Grindeanu este inca membru PSD. Fostul premier a fost exclus din partid dupa ce a refuzat sa demisioneze din fruntea Guvernului, insa a contestat decizia de excludere la Comisia Nationala de Etica, Integritate si Arbitraj a partidului, asa cum cere statutul social-democratilor.

Presedintele Comisiei Nationale de Etica a PSD este Florin Iordache, fostul ministru al Justitiei chiar in Guvernul Grindeanu, cel care a demisionat din Executiv in iarna, ca urmare a presiunii publice dupa Ordonanta 13. Insa, in primul rand, Iordache este unul dintre oamenii fideli liderului PSD, asa ca, daca Dragnea si Grindeanu se vor impaca, verdictul Comisiei de etica va fi o formalitate: decizia de excludere va fi anulata.

De ce fac cei doi pasul inapoi

Potrivit unor surse din PSD, o impacare intre Dragnea si Grindeanu ar aduce avantaje de ambele parti. In primul rand, Dragnea are nevoie ca de aer de votul celor sase parlamentari PSD de Timis, fideli lui Sorin Grindeanu, in conditiile in care majoritatea parlamentara este pe muchie de cutit. Un acord intre Dragnea si Grindeanu ar fi o lovitura indirecta si pentru Victor Ponta, cel care planuieste sa rupa cativa parlamentari PSD si sa treaca in partidul Pro Romania, condus de bunul sau prieten Daniel Constantin. Scopul lui Ponta este sa arbitreze viitoarea majoritate parlamentara, in caz ca Liviu Dragnea va fi condamnat in toamna si va pierde puterea in partid si in Parlament. In plus, Dragnea ar evita si pierderea unei filiale puternice - PSD Timis -, care in acest moment este controlata integral de Grindeanu. Potrivit unor surse din PSD, Dragnea este dispus sa-i ofere lui Grindeanu o functie de nivel inalt, cel mai probabil una de ambasador sau de consul, astfel incat sa-l tina departe de jocurile din partid, dar sa scape si de criticile sale publice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro