Dragnea reinvie proiectele esuate ale USL. Guvernul Ciolos ii tine isonul

Dragnea reinvie proiectele esuate ale USL. Guvernul Ciolos ii tine isonul

Pe de alta parte, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), condus de fostul social-democrat Vasile Dancu, si-a stabilit ca obiective globale pentru 2016 aprobarea Strategiei nationale de descentralizare, un alt proiect asumat de USL, dar ramas doar pe hartie. Daca va fi un sediu administrativ intr-un oras, in alt oras din alt judet va fi, de exemplu, directia regionala de finante, in alta capitala de judet va fi directia regionala de mediu ", spunea Dragnea, care in final, nu a reusit sa-i multumeasca pe baroni.

acum 82 luni (17 Jan 2016)

"Proiectul de regionalizare era finalizat. Toata arhitectura institutionala a regionalizarii, sistemul de descentralizare, de finantare erau realizate. Proiectul nu este abandonat de noi, proiectul exista. Daca vom gasi intelegere la ceilalti actori politici, partidele parlamentare, la presedintele Iohannis, eu raman la parerea mea ca 2016 este un an care poate fi folosit pentru modificarea Constitutiei", a spus Dragnea.

Liderul PSD nu vede nicio problema sa aiba loc un referendum anul acesta chiar daca vor avea loc doua tipuri de alegeri. Am auzit luari de pozitie ca in anul 2016 nu se poate vorbi de Constitutie, dar de ce nu se poate vorbi? Este atat de importanta modificarea Constitutiei, descentralizarea si reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii incat orice an pe care il pierdem este un an in care noi franam dezvoltarea. Romania se poate dezvolta mult mai bine si mai echilibrat si se pot reduce mult decalajele de dezvoltare", a mai spus Dragnea.

Pe de alta parte, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), condus de fostul social-democrat Vasile Dancu, si-a stabilit ca obiective globale pentru 2016 aprobarea Strategiei nationale de descentralizare, un alt proiect asumat de USL, dar ramas doar pe hartie. Inca de la inceput, numarul regiunilor a fost problematic. Apoi, Dragnea, pentru a-i impaca pe toti baronii locali, le-a promis ca fiecare oras mai maricel va fi transformat intr-o capitala de regiune, fie ea economica, turistica sau culturala. Daca va fi un sediu administrativ intr-un oras, in alt oras din alt judet va fi, de exemplu, directia regionala de finante, in alta capitala de judet va fi directia regionala de mediu ", spunea Dragnea, care in final, nu a reusit sa-i multumeasca pe baroni. Cum proiectul de revizuire a esuat si el, Dragnea a decis sa renunte definitiv la regionalizare si s-a concentrat pe descentralizare. Magistratii CCR au decis ca proiectul legii d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro