Dragnea ne-a aburit: ministrul Apelor si Padurilor nu si-a rezolvat problemele din justitie

De 6 ani, din 1 martie 2010, Adriana Petcu este director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, iar pe data de 9 decembrie 2014 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibilă cu funcţia, deoarece a fost project officer intr-un proiect european din care a obţinut 27.086 de lei. "In exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale «Apele Romane» (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa in componenţa grupului de lucru al Proiectului «SIGMA FOR WATER - Identificarea problemelor şi măsurilor necesare in vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa raului Călmăţui cu fluviul Dunărea», in baza căreia persoana evaluată a fost incadrată in funcţia de project officer in cadrul proiectului.

acum 65 luni (5 Jan 2017)

Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor și Pădurilor, nu și-a rezolvat problemele din justiție, așa cum eronat a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea, cu prilejul prezentării publice a noului guvern.

De 6 ani, din 1 martie 2010, Adriana Petcu este director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, iar pe data de 9 decembrie 2014 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibilă cu funcţia, deoarece a fost project officer intr-un proiect european din care a obţinut 27.086 de lei.

Citește și: Programul real de guvernare. Noul Executiv a fost votat ieri de Parlament cu 295 de voturi pentru și 133 impotrivă...

"In exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale «Apele Romane» (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa in componenţa grupului de lucru al Proiectului «SIGMA FOR WATER - Identificarea problemelor şi măsurilor necesare in vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa raului Călmăţui cu fluviul Dunărea», in baza căreia persoana evaluată a fost incadrată in funcţia de project officer in cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri in sumă 27.086 lei", preciza comunicatul ANI de la acea dată.

Liderul PSD, mincinos sau neinformat

Ulterior, Adriana Petcu a contestat decizia ANI in instanță, fără să se fi dat o soluție definitivă. Iohannis către Dragnea: Aflarăm că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare.

Informațiile disponibile publicului larg pe internet demonstrează insă că președintele PSD ori a mințit, ori nu cunoștea situația juridică exactă a ministrului Apelor și Pădurilor. Astfel, dosarul 7646/2/2014 - in care Adriana Petcu este reclamant, iar ANI parat - este in recurs la Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), Secţia de Contencios Administrativ şi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro