Dragnea, la un pas de sentinta definitiva: 8 aprilie, ultimul termen din cazul "Referendumul". Martor: "Ne-am organizat cum ne-a invatat Dragnea"

Dragnea, la un pas de sentinta definitiva: 8 aprilie, ultimul termen din cazul

"Desi in cursul cercetarilor mi s-a adus la cu cunostinta ca rapoartele de constatare tehnico-stiintifica ce au vizat listele de votare ale Sectiei nr.1 Alexandria, ar fi continut un numar de 30 de semnaturi contrafacute, si acestea au fost identificate pe lista suplimentara, fac precizarea ca aceste constatari au fost eronat insusite de parchet, in realitate nu a fost contrafacuta nicio semnatura de pe lista suplimentara. "Cu privire la intrebarea pusa de presedintele completului de judecata, care vizeaza convorbirea telefonica de la orele 20.45, precizez: In seara respectiva am fost sunat pe un post telefonic ce apartinea unui amic al meu, respectiv Tatu Nicolae, de catre Valentin Boboc- care in prezent este deputat, la vremea respectiva era administratorul public al orasului Alexandria si era coordonatorul campaniei electorale la nivel de oras. "Demersurile inculpatului Liviu Dragnea demonstreaza ca vocatia si pasiunea sa, ca persoana cu pozitie de autoritate si influenta a fost de a impune alegatorilor sa voteze ...--'mai adu-i p-aia de pe la tara!' Libertatea de alegere pe care o au cetatenii si dreptul de a vota sau nu au fost tratate de inculpatul Liviu Dragnea ca un moft al acestora si nu ca un imn al demnitatii umane si libertatii de optiune. DNA solicita Completului de cinci judecatori de la Curtea Suprema desfiintarea in parte a sentintei din 15 mai cu privire la solutiile adoptate fata de cei 45 de inculpati (dintre care 8 inculpati au avut calitatea de presedinti sectii de votare iar 37 inculpati au avut calitatea de membrii sectii votare) si condamnarea acestora si fata de Liviu Dragnea aplicarea unei pedepse in cuantum concordant gravitatii faptelor.

acum 41 luni (31 Mar 2016)

UPDATE Judecatoarea Livia Stanciu, sefa Completului de judecata care judeca dosarul "Referendumul", a constatat joi terminata cercetarea judecatoreasca in acest caz, asta dupa ce la ultimele trei termene a fost un maraton de audieri de martori. Aproximativ zece martori si un inculpat au fost audiati astazi la Curtea Suprema, alti cinci martori au adus acte ca nu se pot prezenta. Prima persoana audiata astazi a fost unul dintre inculpati, George Tiberiu Balanescu, condamnat in faza de fond la doi ani de inchisoare cu suspendare. Mai exact, potrivit anchetatorilor, in ziua referendumului privind demiterea lui Traian Basescu, Dragnea ar fi vorbit la telefon cu Valentin Gabriel Boboc, vicepresedinte PSD Alexandria si sef de campanie al partidului in acest oras. (nota DNA - Trebuie remarcat ca ulterior acestei convorbiri, prezenta la vot consemnata in municipiul Alexandria la inchiderea urnelor dupa aproximativ 2 ore a crescut semnificativ, de la 38% la 52,32%)". "Desi in cursul cercetarilor mi s-a adus la cu cunostinta ca rapoartele de constatare tehnico-stiintifica ce au vizat listele de votare ale Sectiei nr.1 Alexandria, ar fi continut un numar de 30 de semnaturi contrafacute, si acestea au fost identificate pe lista suplimentara, fac precizarea ca aceste constatari au fost eronat insusite de parchet, in realitate nu a fost contrafacuta nicio semnatura de pe lista suplimentara. Imi intemeiez aveasta sustinere pe greseala colegului meu, Ionescu Ion in sensul ca nu l-a anuntat pe presedintele sectiei de votare, Ulmeanu Iulian, ca pentru bolnavii care au semnat, nu in dreptul rubricii lor, ci mai sus sau mai jos rubricii rezervate, sa anuleze aceste voturi". "Dupa ce ne-am intors dupa cea de-a doua deplasare, Ionescu Ion mi-a spus ca mai multe persoane nu au semnat pe rubrica aferenta numelui, ci mai sus sau mai jos fata de rubricatia aferenta numelui. "Cu privire la intrebarea pusa de presedintele completului de judecata, care vizeaza convorbirea telefonica de la orele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro