Dragnea isi securizeaza sectiile de votare din Teleorman

Desi legea spune ca presedintii si loctiitorii acestora sunt stabiliti prin tragere la sorti, 32 din cele 34 de sectii de votare din orasul Alexandria vor fi conduse duminica de aceiasi oameni ca si la alegerile europarlamentare si la referendumul din 2012. Desi legea electorala prevede ca presedintii sectiilor de votare si loctiitorii acestora sunt desemnati prin tragere la sorti de catre Biroul Electoral Judetean (BEJ), in 32 dintre cele 34 de sectii de votare, cate exista in Alexandria, au fost alese exact aceleasi persoane pe exact aceleasi functii ca la alegerile pentru europarlamentare si chiar ca la referendumul pentru demiterea presedintelui din 2012.

acum 72 luni (29 Oct 2014)

Desi legea spune ca presedintii si loctiitorii acestora sunt stabiliti prin tragere la sorti, 32 din cele 34 de sectii de votare din orasul Alexandria vor fi conduse duminica de aceiasi oameni ca si la alegerile europarlamentare si la referendumul din 2012.

Primele suspiciuni ca se pregateste o frauda electorala la alegerile pentru presedintie care vor avea loc pe 2 noiembrie au aparut in Teleorman, judet condus de multi ani de PSD si aflat la discretia vicepremierului Liviu Dragnea. Desi legea electorala prevede ca presedintii sectiilor de votare si loctiitorii acestora sunt desemnati prin tragere la sorti de catre Biroul Electoral Judetean (BEJ), in 32 dintre cele 34 de sectii de votare, cate exista in Alexandria, au fost alese exact aceleasi persoane pe exact aceleasi functii ca la alegerile pentru europarlamentare si chiar ca la referendumul pentru demiterea presedintelui din 2012. Astfel, potrivit unei reclamatii a Aliantei Crestin Liberale (ACL) - din care face parte PDL si PNL - Magdalena Aurelia Popescu a fost presedinte al Sectiei de Votare numarul 2 la scrutinul din mai 2014, iar pentru duminica ocupa exact aceeasi pozitie, iar Anca Alina Nicolae a fost presedinte al Sectiei de Votare nr. 3, din Alexandria, atat la referendumul din 2012, la alegerile europarlamentare din mai 2014, cat si pentru cele prezidentiale ce urmeaza sa aiba loc duminica.

Opozitia din judetul considerat fieful lui Liviu Dragnea, urmarit penal pentru posibile fraude la referendumul in vederea demiterii presedintelui de acum doi ani, a mai descoperit ca, in plus, o mare parte a presedintilor sectiilor de votare sunt fie angajati ai Primariei Alexandria, condusa de liderul local al PSD Victor Dragusin, fie din societati aflate in subordinea Consiliului Local.

Dincolo de aceste nereguli, ACL mai reclama ca presedintele Sectiei de Votare 12 ar fi membru al Tineretului Social Democrat, iar in sprijinul acestei acuzatii au atasat si cateva fotografii in care Eana... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro