Dragnea, ironic cu presedintele Frantei: Nu am participat la intalnirea secreta dintre ministrul francez de Externe si sefa DNA

Dragnea, ironic cu presedintele Frantei: Nu am participat la intalnirea secreta dintre ministrul francez de Externe si sefa DNA

Presedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit luni despre declaratiile lui Emmanuel Macron, spunand ironic ca "nu are fir direct cu presedintele Macron" si ca nu a participat la "intalnirile secrete" dintre ministrul de externe francez si procurorul-sef al DNA. Neavand fir direct cu domnul presedinte Macron si nici nu am participat la intalnirea secreta dintre ministrul de Externe (francez - n.r.) si procurorul sef DNA, ceea ce banuiesc ca este uzual din punct de vedere diplomatic sa aiba loc astfel de intalniri intre un ministru de Externe strain si un procuror din Romania, nu am de unde sa stiu la ce s-a referit.

acum 12 luni (16 Apr 2018)

Presedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit luni despre declaratiile lui Emmanuel Macron, spunand ironic ca "nu are fir direct cu presedintele Macron" si ca nu a participat la "intalnirile secrete" dintre ministrul de externe francez si procurorul-sef al DNA.

"Citesc cu atentie tot ce spune presedintele Macron, mai ales ca am inteles ca are o relatie speciala cu domnul presedinte Iohannis, deci sunt doi presedinti importanti in lume si acum a spus: in Romania sunt unii care se opun independentei justitiei sau care vor sa afecteze independenta justitiei. Neavand fir direct cu domnul presedinte Macron si nici nu am participat la intalnirea secreta dintre ministrul de Externe (francez - n.r.) si procurorul sef DNA, ceea ce banuiesc ca este uzual din punct de vedere diplomatic sa aiba loc astfel de intalniri intre un ministru de Externe strain si un procuror din Romania, nu am de unde sa stiu la ce s-a referit.

Totodata, Liviu Dragnea a mai precizat ca, in Romania, PSD a castigat alegerile si ca, desi contabilizeaza declaratiile din exterior," nu se lasa influentat de lectiile de suveranitate" .

"In acelasi timp, am vazut tot in acea declaratie - pe care noi am si stabilit sa le contabilizam, vom face o carte de indrumare si de teze importante - acolo se mai spune un lucru important, care un pic contrazice ce spune mai sus, si anume ca crede in democratiile puternice, in sensul ca cei care au castigat alegerile trebuie sa-si asume si sa decida. In Romania cam noi am castigat alegerile, dar n-avem de gand sa decidem brutal, noi decidem tot timpul prin consultari si tinand cont foarte mult de ceea ce vine ca sfaturi, ca propuneri, ca idei, dar din zonele de buna credinta. De la cei care vor sa ne dea lectii de suveranitate si de cum sa facem noi asa cum nu fac ei le contabilizam, dar nu ne lasam foarte mult influentati", a subliniat Liviu Dragnea.

Presedintele Frantei Emmanuel ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro