Dragnea: Iohannis si-a luat cifrele de pe Facebook, de la #rezist. Unele ONG-uri vor sa-i faca plangere penala premierului. Sa nu treaca linia rosie!

Dragnea: Iohannis si-a luat cifrele de pe Facebook, de la #rezist. Unele ONG-uri vor sa-i faca plangere penala premierului. Sa nu treaca linia rosie!

Este pentru prima data cand un sef de stat incearca sa induca ideea ca doar presedintele se ocupa de politica externa, Guvernul are atributii serioase, iar ministrul de Externe nu se afla in subordinea presedintelui. Exista la Ministerul de Externe un domn care se opune la tot ce vine de la Guvern. Nu se poate ca in atati ani de zile, acte normative care ar da drumul la investitii mari sa fie blocate de anumiti functionari. Sa nu fie cineva tentat sa treaca aceasta linie rosie, ca sa fie, sa nu fie rau.

acum 51 luni (13 May 2018)

Liviu Dragnea: Nu e foarte usor de explicat. Constitutia Romaniei e clara, ea poate deranja: in Romania nu exista nicio persoana care sa aiba atributii exclusive pe politica externa. Este pentru prima data cand un sef de stat incearca sa induca ideea ca doar presedintele se ocupa de politica externa, Guvernul are atributii serioase, iar ministrul de Externe nu se afla in subordinea presedintelui. Atacurile care au venit la adresa premierului Dancila si l-a adresa mea in legatura cu performantele economice sunt minciuni. N-are rost sa folosesc expresii care sa ocoleasca realitatea. Si-a luat datele economice de pe Facebook, de la #rezist. O sa facem un inventar al tuturor declaratiilor mincinoase. Ceea ce am hotarat noi: nu mai stam doar sa incasam, nu mai stam fara reactie.

Exista la Ministerul de Externe un domn care se opune la tot ce vine de la Guvern. O sa avem o analiza foarte serioasa a functionarilor care au blocat. Trebuie sa faca toti ministrii o analiza foarte serioasa. Nu se poate ca in atati ani de zile, acte normative care ar da drumul la investitii mari sa fie blocate de anumiti functionari. Daca este o retea, te duci cu gandul la celebrul stat paralel. Undeva trebuie sa existe o coordonare, ca nu se trezeste cineva asa sa puna piedici. In toate structurile sunt oameni care pun frana pentru ca programul de guvernare sa nu fie pus in aplicare.

Nu v-a spus nimic presedintele la Cotroceni? Ultima: cea in care am fost cu doamna premier la Cotroceni. Suntem singura tara in care noi, Parlamentul, nu stim ce va discuta presedintele daca merge undeva si nici ce a discutat. Nu vom genera vreun atac, dar vom raspunde la orice atac, la orice manipulare.

Cum v-ati simtit la Cotroceni? Nu mi-a placut ca veteranii n-au fost mentionati in discursul presedintelui.

Presedintele a incitat la proteste, a fost in Piata, incita la violenta, enerveaza foarte mult.

Ce e de facut?

Sa mai fie ales... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro