Dragnea: Fondul Suveran de Investitii va participa la dezvoltarea infrastructurii si la reindustrializarea Romaniei, va investi in agricultura, va creste PIB-ul
Parlamentul a adoptat miercuri, cu 174 de voturi "pentru", 98 de voturi "impotriva" si trei abtineri, proiectul de lege privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) care se va ocupa atat de dezvoltarea si finantarea din fonduri proprii si din fonduri atrase, cat si de administrarea activelor financiare proprii, in vederea obtinerii de profit.
Presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a aparat miercuri infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii prin care mai multe companii au fost transferate intr-un fond de investitii privat.
"Unii colegi care astazi spun aceste enormitati, inspirati probabil si de cineva care vorbea de intelegeri (...) cu evreii, pentru ca sunt in aceeasi gasca, sustineau in campania electorala ideea acestui Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii. Nu-l sustineau pentru ca trebuia sa fie sustinut, ci pentru ca au inteles cat este de important si este unul dintre pilonii importanti ai programului de guvernare. Un fond care va participa la dezvoltarea infrastructurii mari din Romania, va participa la reindustrializarea Romaniei, un fond care va investi in agricultura, care va genera foarte multe locuri de munca si care va contribui serios la cresterea PIB", a afirmat Liviu Dragnea.
Intrebat de ce au fost introduse in FSDI companii precum Posta Romana, care nu sunt foarte profitabile, acesta a spus:
"Orice companie care este introdusa in acest fond va fi avantajata. Acolo vor fi selectati si numiti in cele doua structuri de conducere profesonisti, oameni care sa faca ca aceste companii sa fie mult mai profitabile, mult mai eficiente.
Parlamentul a adoptat miercuri, cu 174 de voturi "pentru", 98 de voturi "impotriva" si trei abtineri, proiectul de lege privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) care se va ocupa atat de dezvoltarea si finantarea din fonduri proprii si din fonduri atrase, cat si de administrarea activelor financiare proprii, in vederea obtinerii de profit. Potrivit proiectului, din FSDI vor face parte mai multe companii, iar capitalul social va fi de 9 miliarde de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro