Dragnea: "Eu nu am un discurs nationalist sau de sluga, ci de roman normal. PSD nu are nimic impotriva multinationalelor"

Dragnea:

Presedintele PSD a afirmat asta-seara, printre altele, la postul de televiziune Romania TV: "Eu nu am un discurs nationalist, nu am un discurs de sluga. Ca sunt angajati, ca sunt oameni de afaceri, ca sunt functionari, ca sunt pensionari, ca sunt tineri, ca sunt medici, profesori, cred ca inca mai am dreptul si inca mai avem dreptul sa vorbim despre asta".

acum 75 luni (23 Feb 2017)

Presedintele PSD a afirmat asta-seara, printre altele, la postul de televiziune Romania TV: "Eu nu am un discurs nationalist, nu am un discurs de sluga. Ca sunt angajati, ca sunt oameni de afaceri, ca sunt functionari, ca sunt pensionari, ca sunt tineri, ca sunt medici, profesori, cred ca inca mai am dreptul si inca mai avem dreptul sa vorbim despre asta". Presedintele Camerei Deputatilor a mai completat urmatoarele: "Ca nu am o atitudine de sluga si pentru asta sunt criticat, asta-i viata! Dar pentru faptul ca noi spunem de luni de zile si actionam in sensul asta, ca trebuie sa ajutam si firmele romanesti si capitalul autohton, asta nu inseamna ca este ceva impotriva celorlalti". Liderul PSD a spus la postul de televiziune ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa "cumpaneasca cu multa intelepciune" inainte de a lua o decizie in privinta referendumului pe Justitie. Social-democratul a sustinut ca seful statului ar trebui sa genereze o discutie "serioasa" intre liderii politici, sub patronajul sau, pentru a vedea care este calea de urmat in mai multe domenii. "Dincolo de acest referendum, posibil sau nu, cred ca foarte important este sa genereze o discutie serioasa intre liderii politici, poate fi sub patronajul presedintelui, pentru a se realiza o intelegere privind calea de urmat in multe domenii, lucru care trebuia sa fie facut de mult. Avizul este insotit de trei recomandari, de respectare a legilor si conventiilor pe aceasta tema. 3/2000 privind exercitarea si desfasurarea referendumului, deciziile CCR in materie si recomandarile Codului de bune practici in materie de referendum adoptat de Comisia de la Venetia". Parlamentul atrage astfel atentia ca teme precum gratierea si amnistia nu pot face obiectul unui referendum, si nici a unei initiative cetatenesti, iar CCR a decis ca referendumul convocat de presedinte nu poate avea caracter legislativ si nu poate duce la modificari constitutionale. Este invocata si o prevedere a codului de bune practici in materie, a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro