Dragnea, despre reactiile starnite de Legea defaimarii: Avem datoria elementara de a ne informa inainte sa aruncam cu piatra

Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, are un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice intre 1.000 şi 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale intre 2.000 lei şi 100.000 de lei.

acum 54 luni (13 Feb 2016)

Liderul PSD Liviu Dragnea a scris, sambătă, pe pagina sa de Facebook, despre criticile care i s-au adus, din cauza proiectului de lege privind susţinerea toleranţei, supranumită "Legea defăimării". Mă incearcă insă o tristețe văzand că nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii, și aproape toți cei care m-au insultat au facut-o preluand, ca un ecou, informații false cu privire la libertatea de exprimare", a scris Liviu Drangea.

Mai mult, el a precizat că informaţiile au fost puse in circulaţie "partidele de dreapta și, spre surprinderea mea, chiar de canale media care au ignorat pur și simplu realitatea și au intrat in logica de campanie electorală".

Citeşte şi: Dragnea și-a sters toate comentariile de pe Facebook la postarea despre Legea defăimării. Cum iși explică gestul

Totodată, el a subliniat că in ciuda reacţiilor starnite de proiectul de lege, "ceea ce contează este textul legii și valorile pe care le promovează". Astfel, el le-a mulţumit susţinătorilor, cat şi celor care au apărat proiectul de lege, subliniind că "asemenea oameni, capabili să se ridice deasupra conflictelor de moment și a partizanatelor politice, sunt o sursă importantă de incredere". Societatea iși măsoară, din cand in cand, limitele de expresie și de toleranță.

Citeşte şi: Dragnea, noi precizări despre Legea defăimării: Liber la criticat politicieni

Totodată, Liviu Dragnea a atras atenţia că prejudecăţile politice "conduc inevitabil la răstălmăciri și la greșeli dureroase, afectandu-i in final pe cetățeni. O altă lecție este datoria elementară de a ne informa inainte să aruncăm cu piatra".

Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, are un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice intre 1.000 şi 30.000 de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro