Dragnea, ajuns lider PSD din "omul de care ascultau soferii". Reformele de care are nevoie PSD

Dragnea, ajuns lider PSD din

> Asa cum unii au un "je ne sais quoi" care ii salveaza de la munca si transpiratie, pentru ca e suficient sa apara pentru a strange multimea in jurul lor, tot asa si Liviu Dragnea are un aer provincial imposibil de ascuns, oricat de multe grimase si sprancene incruntate ne-ar servi. Omul de casa al liderilor PSD, cel de care ascultau secretarele, soferii si aghiotantii, a ajuns sa conduca partidul printr-o lovitura de palat de o simplitate extrema, deoarece secretele detinute si infertilitatea leadershipului social-democrat trebuiau sa fie si ele folosite cumva. In afara de ordine si disciplina, el nu pare sa aduca nimic acestui partid, care ar avea nevoie de o lista lunga de reforme structurale, comportamentale si de imagine: Lipsa intelectualilor.

acum 104 luni (3 Aug 2015)

>

Asa cum unii au un "je ne sais quoi" care ii salveaza de la munca si transpiratie, pentru ca e suficient sa apara pentru a strange multimea in jurul lor, tot asa si Liviu Dragnea are un aer provincial imposibil de ascuns, oricat de multe grimase si sprancene incruntate ne-ar servi. Ascensiunea lui Colbert care a ajuns sa se aseze pe tronul gol al Regelui Soare plecat la Miami ca sa isi petreaca pensia politica prematura intr-o rulota aurita, doar in social-democratia romaneasca o poti gasi. Omul de casa al liderilor PSD, cel de care ascultau secretarele, soferii si aghiotantii, a ajuns sa conduca partidul printr-o lovitura de palat de o simplitate extrema, deoarece secretele detinute si infertilitatea leadershipului social-democrat trebuiau sa fie si ele folosite cumva. Dar asta accentueaza sentimentul de gol de pe partea stanga. In afara de ordine si disciplina, el nu pare sa aduca nimic acestui partid, care ar avea nevoie de o lista lunga de reforme structurale, comportamentale si de imagine:

Lipsa intelectualilor. Garnitura de intelectuali ai dreptei au pus eticheta de lupta anti-comunista pe toate alegerile. 25 de ani nu au fost in stare sa atraga decat dinozauri ca Breban sau Paunescu. Stanga intelectuala este pierduta pe coclaurile din Bucuresti, absenta de la disputa publica si are o natura protestatara de weekend de vara. Ar fi un experiment demn de un documentar sa ii inchizi in aceeasi camera pe Liviu Dragnea si pe liderii stangii stradale. Nu au ce sa isi spuna, nu vorbesc nici macar aceeasi limba si ar fi in stare sa fumeze tigara de la celalalt capat doar ca sa nu aiba de-a face unii cu ceilalti. Liviu Dragnea, ca si Victor Ponta sau Mircea Geoana in trecut, nu are nicio idee despre ce inseamna management politic (in treacat fie spus, nici la PNL nu exista cineva capabil de asa ceva). Sigur ca domnia sa mi-ar spune ca ii fac un repros nedrept in conditiile in care e printre putinii capabili sa mai tina o filiala sub control si ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro