Dragnea a vorbit cu Viktor Orban. Cum spune ca va rezolva conflictul diplomatic cu Ungaria

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca a vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban, si a convenit ca Romania sa rezolve problema aparuta la Liceul Catolic din Targu-Mures, iar Ungaria sa acorde din nou sprijin Romaniei pentru aderarea la OCDE. Totodata, trebuie tinut cont de faptul ca orice institutie de invatamant din Romania trebuie sa respecte fara exceptie legea romana, aceasta nefiind aplicata discriminatoriu pe criterii etnice, religioase sau de alta natura", se arata in comunicatul dat publicitatii de catre MAE, ca urmare a convocarii ambasadorului roman la Ministerul de Externe ungar.

acum 74 luni (23 Sep 2017)

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca a vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban, si a convenit ca Romania sa rezolve problema aparuta la Liceul Catolic din Targu-Mures, iar Ungaria sa acorde din nou sprijin Romaniei pentru aderarea la OCDE.

El a precizat ca i-a explicat oficialului maghiar ca situatia de la Targu-Mures s-a creat in urma unei sentinte judecatoresti si nu reprezinta un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minoritatii maghiare, dar ca e obligatia autoritatilor romane sa gaseasca rapid o solutie legala si durabila.

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a propus, in urma cu o luna, detensionarea situatiei de la Targu-Mures, el declarand ca Guvernul si ministerul Educatiei trebuie sa se aplece cu mai multa atentie si curaj asupra situatiei liceului de la Targu-Mures si sa identifice solutii, intrucat rezolvarea nu sta in a raspunde la reactia Ungariei.

"Eu cred ca si Guvernul si ministerul Educatiei ar trebuie sa se aplece cu mai multa atentie si cu mai mult curaj asupra situatiei de la Targu-Mures, asupra liceului respectiv. Cine are interesul ca acolo sa se agite spiritele atat de mult si sa creeze o stare de nemultumire in crestere?

Premierul Tudose a precizat, tot la acel moment, ca autoritatile romane vor explica partii maghiare ca, in privinta Liceului Romano-Catolic, este o problema in Justitie si o greseala de comunicare si de abordare a consiliului local.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, la acel moment, in contextul convocarii ambasadorului roman la Budapesta la Ministerul de Externe ungar, ca autoritatile romane regreta transformarea Liceului romano-catolic din Targu-Mures in subiect de campanie electorala in Ungaria.

"Autoritatile romane sunt interesate de identificarea unor solutii care sa asigure un real dialog intercultural, menit a promova toleranta si buna convietuire interetnica la nivelul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro