Dragnea a cerut precizari Parchetului privind aducerea la cabinetele parlamentare a fostilor angajati

Dragnea a cerut precizari Parchetului privind aducerea la cabinetele parlamentare a fostilor angajati

Liderul PSD invoca statutul parlamentarilor, care permite angajarea personalului la cabinetele parlamentare, dar si un articol din Codul penal, 301, care reglementeaza conflictul de interese in cazul rudelor sau a colaboratorilor, potrivit News.ro. "S-a tot discutat despre acea prevedere aberanta din acel articol (al Codului penal - n.r.,) in care se spune ca, daca ai avut un consilier la cabinet intr-un mandat trecut, dar si la primul mandat de parlamentar ai avut o functie sau iti aduci soferul, este acolo o prevedere in care este inchisoare de la 1 la 5 ani", a spus Dragnea, motivand cererea adresata procurorului general.

acum 71 luni (7 Jan 2017)

Liderul PSD invoca statutul parlamentarilor, care permite angajarea personalului la cabinetele parlamentare, dar si un articol din Codul penal, 301, care reglementeaza conflictul de interese in cazul rudelor sau a colaboratorilor, potrivit News.ro.

Mai exact, Codul penal interzice oferirea de foloase patrimoniale de catre un functionar catre rude sau catre persoane cu care s-a aflat in raporturi de munca in ultimii 5 ani. Scrisoarea lui Liviu Dragnea se refera strict la persoanele cu care un parlamentar a avut relatii comerciale, nu si a rudelor, avand in vedere ca statutul interzice expres aducerea rudelor la cabinete. (...) Fara a ne pronunta intr-o problema potential litigioasa, ca opinie a Ministerului Public, apreciem ca, in rezolvarea acesteia, vor trebui observate cu atentie atat raportul dintre norma speciala si cea generala, cat si cronologia normelor juridice incidente", a scris Augustin Lazar. Discutia a pornit chiar in prima sedinta a Biroului Permanent al Camerei pe care a condus-o Liviu Dragnea, el afirmand ca exista situatii cu potential conflict de interese in angajarea si reangajarea unor consilieri la cabinete.

"S-a tot discutat despre acea prevedere aberanta din acel articol (al Codului penal - n.r.,) in care se spune ca, daca ai avut un consilier la cabinet intr-un mandat trecut, dar si la primul mandat de parlamentar ai avut o functie sau iti aduci soferul, este acolo o prevedere in care este inchisoare de la 1 la 5 ani", a spus Dragnea, motivand cererea adresata procurorului general. Lege pentru bune practici la angajare

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Catalin Predoiu (PNL), crede ca raspunsul Ministerului Public ar permite o lege de interpretare, care sa reglementeze aceste practici de angajare.

"Nu ne opreste nimic ca, la un moment dat, Parlamentul sa emita o lege de interpretare a acestui text de lege, in care sa spuna clar cum trebuie i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro