Dr. Simona Tivadar: "Dupa ce mancam, exista doua cai - sa arzi sau sa depui. A treia cale nu exista"

Dr. Simona Tivadar:

Si atunci tendinta este, daca ai cheltuit mult si nu ai mancat mare lucru, sa te duci sa mananci si sa nu te mai saturi sa-ti doresti si una si alta, la sfarsitul zilei". "Nu va mai indopati cu toate prostiile, doar pentru ca sunt antioxidanti" "In urma arderii mai obtinem un radical liber de oxigen impotriva caruia oamenii se indoapa cu antioxidanti ca si cum chimia ar fi asa un soi de pseudostiinta in care ai putea sa inhibi numai o bucatica din ecuatie si restul sa functioneze bine".

acum 79 luni (26 Apr 2018)

Ce mancam e a doua intrebare importanta dupa de ce mancam, a afirmat dr. Trebuie sa ne gandim ca in fiecare zi creierul nostru face un soi de bilant ce-ai cheltuit in ziua cu pricina, inclusiv referitor la micronutrienti, ce aminoacid iti lipseste, ce vitamina si ce nevoi ai avea.

"In afara de asta, creierul nu poate sa-ti spuna: du-te si ia din borcanelul cu molibden din frigider doua picaturi si din nu stiu care aminoacid doua lingurite. Si atunci tendinta este, daca ai cheltuit mult si nu ai mancat mare lucru, sa te duci sa mananci si sa nu te mai saturi sa-ti doresti si una si alta, la sfarsitul zilei". "Si orice aliment din lumea aceasta nu poate sa aiba decat trei lucruri mari si late: proteine, glucide/carbohidrati/zaharuri si lipide sau grasimi. Nutrientii secundari care declanseaza valuri de isterie online si genereaza zeci si sute de "specialisti exceptionali" de care nu a auzit nimeni cand trebuiau sa faca scoala, sunt nutrientii secundari, gen minerale - calciu, magneziu, fosfor, vitamine, fibre, antioxidanti.

Nutrientii secundari nu se absorb bine in lipsa celor principali

Acesti nutrienti secundari nu se absorb bine daca acestia principali nu sunt echilibrati intr-o farfurie, adauga medicul nutritinist. Sunt oameni care asa traiesc: dimineata iau un pumn de nu stiu ce suplimente ca sa aiba un soi de asigurare ca viata lor va fi lunga si fara boli. Ceea ce este surprinzator intr-o tara ca Romania care dispretuieste atat de mult batranii si se poarta atat de urat cu ei".

Excesul de antioxidanti devine prooxidant si favorizeaza imbatranirea si moartea celulara, avertizeaza specialistul. Deseul acestei arderi este apa - de aceea doamna care mananca patru savarine in fiecare zi vine si spune stiti, doamna doctor retin apa. Nu retine apa, mananca un exces de glucide si va avea consecinte".

"Nu va mai indopati cu toate prostiile, doar pent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro