Dr. Simona Tivadar: "De calitatea proteinelor depinde cat suntem de sanatosi"

Dr. Simona Tivadar:

Daca acela este stramb pentru ca-i lipseste un aminoacid pentru ca nu l-am mancat, urmatoarele serii de celule vor fi si ele bolnave, vor fi si ele strambe, usor de atacat de virusuri, de oncogene, de bacterii". Si care spune ca daca iti poti inchipui ca poti regla, ca poti umbla la imunitate, e ca si cum ai avea pretentia de a regla reactorul de la Cernavoda cu surubelnita. Peretii celulari, toata structura, inclusiv osul are o plasa de proteine in ochiurile careia se depun lanturi de saruri de calciu si de fosfor. Deci, structura noastra importanta e facuta din proteine si atunci de ce spun ca de calitatea proteinelor depinde cat suntem de sanatosi?" Tivadar, chiar si cel de crescatorie, chiar daca a fost hranit cu cine stie ce este mai sanatos decat un pui de crescatorie, pentru ca cel putin pestele se misca in permanenta in mediul lui natural si traieste in bioritmul lui de lumina-intuneric de 24 de ore". "Si daca aceia nu exista in primul an de viata, apar tot felul de tulburari de crestere si de dezvoltare care sunt irecuperabile, nu mai ai ce sa faci dupa aceea".

acum 75 luni (28 Apr 2018)

Vorbind despre nutrientii principali din alimentatie, medicul a explicat de ce teoriile caloriilor nu au avut niciodata succes. "Sa incercam sa ne construim o masa doar pe baza numarului de calorii nu se poate pentru ca proteinele si glucidele sunt egale caloric. Rezulta ca daca as scoate - presupunand ca e posibil, dar nu este - lipidele din mancare e tot una daca mananc numai pesti sau mananc numai zahar. Pentru ca si intr-o parte si in alta sunt 4 kilocalorii la 1 gram, deci, teoretic, e acelasi lucru. Evident ca, daca mananc numai pesti o sa fiu bine sanatos si daca mananc numai zahar, dupa 3 zile o sa vars incontinuu si o sa ma simt foarte rau.

Atentie la "specialistii" de care nu a auzit nimeni! De calitatea proteinelor pe care le mancam depinde, de fapt, sanatatea corpului nostru. Si batalia acestui secol este pe sursa de proteine. In fiecare zi, ne mor celule, se nasc celule si ele trebuie sa se nasca pe un pat de ADN. Daca acela este stramb pentru ca-i lipseste un aminoacid pentru ca nu l-am mancat, urmatoarele serii de celule vor fi si ele bolnave, vor fi si ele strambe, usor de atacat de virusuri, de oncogene, de bacterii". "Ai mancat proteine de calitate, vei fi echilibrat hormonal, n-ai mancat proteine de buna calitate, sa fii sanatos". Si nu ma pot abtine, de fiecare data cand ajung la subiectul acesta imi vine sa citez un coleg de-al meu - dr. Si care spune ca daca iti poti inchipui ca poti regla, ca poti umbla la imunitate, e ca si cum ai avea pretentia de a regla reactorul de la Cernavoda cu surubelnita.

"In primul rand, imunitatea noastra depinde de calitatea proteinelor pe care le mancam. Daca nu ai mancat proteine de calitate, fix asa de bine dotat vei fi cu anticorpi. Peretii celulari, toata structura, inclusiv osul are o plasa de proteine in ochiurile careia se depun lanturi de saruri de calciu si de fosfor. Deci, structura noastra importanta e facuta din proteine si atunci de ce spun ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro