Dr. Mihaela Leventer: "Nu toate leacurile babesti sunt bune pe arsura. Compresele reci cu ceai de musetel sau lapte pot ajuta"

Dr. Mihaela Leventer:

"Pe fata unei persoane care a stat la soare sau solar poti descoperi zone aspre usor rosiatice care sunt keratozele solare, leziuni de altfel precanceroase, decolteul inrosit ca si pielea de la gat arata o modificare cronica de fotoimbatranire, aspectul fiind in opozitie cu pielea de sub barbie protejata natural si care pare sa aiba o varsta mai tanara", concluzioneaza medicul Mihaela Leventer.

acum 51 luni (22 Aug 2016)

Vacantele sunt, uneori, intrerupte de simtome suparatoare. "Arsurile solare produc usturime, uneori durere, basicarea pielii cu risc de suprainfectie, patare, accentuarea cuperozei si apoi imbatranirea prematura a pielii cu accentuarea ridurilor, modificarea texturii cutanate si aparitia leziunilor ca urmare a supraexpunerii la UV. Pe termen lung, pielea agresata de lumina poate dezvolta diverse forme de cancer cutanat, carcinomul fiind cel mai frecvent intalnit", spune medicul dermatolog Mihaela Leventer, coordomatoarea Dr Leventer Centre. Dar si adultii trebuie sa le evite, chiar daca medicina clasica si cea naturista ofera solutii de moment. Dintre cele utile amintesc compresele reci cu ceai de musetel sau lapte racit, umezirea zonei cu solutie de bicarbonat de sodiu folosit in bucatarie sau cu solutie diluata de otet alb. Recomand si administrarea de ibuprofen tablete pe cale orala, aplicarea unui lapte de corp sau gel antiarsura solara usor, gel de arnica, o crema cu musetel" Interzis la iaurt si suc de rosii

Specialistul interzice remedii precum iaurtul, sucul de rosii, uleiurile sau untul topit care pot agrava arsurile. Cele mai afectate zone in cazul arsurilor sunt capul, decolteul, bratele si picioarele, in lipsa aplicarii regulate a cremelor cu factor de protectie.

"Pe fata unei persoane care a stat la soare sau solar poti descoperi zone aspre usor rosiatice care sunt keratozele solare, leziuni de altfel precanceroase, decolteul inrosit ca si pielea de la gat arata o modificare cronica de fotoimbatranire, aspectul fiind in opozitie cu pielea de sub barbie protejata natural si care pare sa aiba o varsta mai tanara", concluzioneaza medicul Mihaela Leventer. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro