Doza zilnica de calorii pentru un regim sanatos

Doza zilnica de calorii pentru un regim sanatos

Desigur, reducerea numarului de calorii din alimentatie nu suplineste lipsa de miscare, dar este totusi mai mult decat nimic, pentru cine tine la silueta si, bineineles, la sanatate. Pornind de la acest sfat, s-a incetatenit obiceiul de a ne limita la o doza fixa zilnica de maximum 200 de calorii din fiecare aliment consumat, fara sa depasim per total doza normala a unei alimentatii normale si suficiente.

acum 101 luni (31 Aug 2014)

Desigur, reducerea numarului de calorii din alimentatie nu suplineste lipsa de miscare, dar este totusi mai mult decat nimic, pentru cine tine la silueta si, bineineles, la sanatate.

Iar dieteticienii ne povatuiesc pe de o parte sa ne limitam la calorii putine, iar pe de alta parte sa mancam variat. Pornind de la acest sfat, s-a incetatenit obiceiul de a ne limita la o doza fixa zilnica de maximum 200 de calorii din fiecare aliment consumat, fara sa depasim per total doza normala a unei alimentatii normale si suficiente.

Pe scurt, asta se numeste alimentatie echilibrata si nimic nu este mai de folos pentru respectivul echilibru in alimentatie, decat sa cunoastem standardul celor 200 de calorii pentru fiecare aliment, pe care il vom consuma integral, numai pe jumatate sau numai un sfert, dupa cum vrem sa ne echilibram hrana.

Iata deci standardele dozelor de 200 de calorii pentru diferite alimente, din cele recomandate unui regim sanatos.

425 g telina vrej

Spre deosebire de radacina, vrejul de telina nu contine multe calorii, dar are aproximativ acelasi continut de substante nutritive ca si aceasta. Pentru cine simte o foame neintrerupta, mestecarea telinei intre dinti este calea ideala de a potoli pofta de mancare.

In salate, telina se poate introduce amestecata cu morcovi si mere, totul asezonat cu ulei de masline si otet de mere.

385 g mere

Merele au un continut caloric mai ridicat decat multe legume, dar asimilarea lor se face lent in organism, ceea ce este de folos celor care doresc sa piarda din greutate. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro