Doua vernisaje importante: un veteran si un tanar deja consacrat

Doua vernisaje importante: un veteran si un tanar deja consacrat

La ora 19.00 Ioana Mandeal ne va face o scurta introducere in expozitia "L'espace ventriloque": "In mai mult decat un fel, demersul lui Zoltan Bela se distinge printr-un "efect ventriloc": mecanismul de vizualizare al artistului se articuleaza la randul sau printr-o dubla actiune - una regresiva (de imersiune in propriul rezervor constient/inconstient de imagini) si una extensiva (de conversie si proiectare in exterior) - care intra insa intr-un sistem digestiv circular, de reciprocitate, ce anuleaza dihotomia dintre perceptia (senzoriala/mentala) si fabricarea (materiala) a imaginii.

acum 46 luni (24 Mar 2016)

A cincea expozitie personala la AnnArt, "Cahiers du cinema" prezinta in premiera faimoasele si nestiutele caiete ale artistului Vladimir Setran: desen, pictura, mixed-media. Pe parcursul celor doua saptamani, vom prezenta peste 100 de caiete, diverse tematic si ca tehnica - de la nuduri la caini, de la flori si grile grafice la pete abstracte de culoare. Multe dintre acestea sunt obiecte de arta in sine, realizate de artist in colaje din material textil, metalic si fibre naturale. Photoliu: veti putea rasfoi, fila-cu-fila, acest tezaur creativ care, in timp, isi va gasi cu siguranta locul in spatii muzeale si ale unor colectii private de arta.

Artistul va fi prezent la vernisaj si va lua parte la o conversatie cu Gabriela Massaci si Aurelia Mocanu, despre modul cu totul neobisnuit in care isi compune opera la anii senectutii.

Zoltan Bela la Anca Poterasu Gallery

Galeria Anca Poterasu are placerea sa va invite joi, 24 martie 2016, incepand cu ora 19.00 la vernisajul expozitiei artistului Zoltan Bela - "L'espace ventriloque", curator Ioana Mandeal.

In aceeasi zi, de la ora 18.00, va avea loc un preview al expozitiei prilejuit de lansarea catalogului artistului, intitulat Pictura/ Obiect - eveniment organizat in parteneriat cu Asociatia Romana de Arta Contemporana. Catalogul contine texte critice si prezentari de artist redactate de Adriana Oprea, Ioana Mandeal, Gergo Horvath si Bogdan Cosa. In cuvintele curatorului, Ioana Mandeal, "L'espace ventriloque" va testa "modul in care gandirea se poate transforma in spatiu si spatiul in gandire, aplicand practica asociativa ce fundamenteaza productia vizuala a lui Zoltan Bela sub forma unei topografii bazate pe contraste, reverberatii si corespondente conceptuale."

Programul zilei de 24 martie include la ora 18.00 o prezentare speciala din partea Adrianei Oprea care va vorbi despre colaborarea cu Zoltan Bela pentru expoz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro