Doua retete delicioase cu gutui. Trucuri utile pentru budinci si sufleuri ca la carte

Doua retete delicioase cu gutui. Trucuri utile pentru budinci si sufleuri ca la carte

Dupa ce s-au inmuiat, se scot si se trec printr-o sita, iar pasta obtinuta se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie. Se curata gutuile, se spala, se taie felii si se pun la fiert cu putina apa. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia, se stropeste deasupra cu unt si se pune in cuptor, la foc potrivit, 15-20 de minute.

acum 64 luni (6 Oct 2017)

Desi astazi avem ocazia sa culegm retete fel de fel, cele care au trecut proba timpului, ramanand in top, sunt de preferat daca nu avem timp sa facem "experimente".

Gutuile spalate se pun la copt intr-o tava cu doua linguri de apa. Dupa ce s-au inmuiat, se scot si se trec printr-o sita, iar pasta obtinuta se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie. Albusurile se bat bine cu telul, incorporand treptat si pasta de gutui, pana cand compozitia devine spumoasa. Se aseaza, ca orice spuma de fructe, intr-o compotiera si se serveste imediat sau dupa ce a stat la frigider.

Sufleu de gutui

Ingrediente - 1 kg de gutui, 6 albusuri, 6 linguri de zahar, 1 pachetel zahar vanilat, o cescuta apa, 50 gr.

Se curata gutuile, se spala, se taie felii si se pun la fiert cu putina apa. Dupa ce s-au inmuiat complet, se dau prin sita, se amesteca cu 30 gr. de unt, cu zaharul si cu zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor in pireul de gutui.

Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia, se stropeste deasupra cu unt si se pune in cuptor, la foc potrivit, 15-20 de minute.

Cum scoatem usor budinca din vasul in care a copt

Pentru ca, in mod sigur, ne dorim sa nu dam gres atunci cand preparam astfel de deserturi, n-ar strica sa tinem cont de urmatoarele sfaturi:

- Bateti bine albusurile pana cand se obtine o spuma consistenta, care isi mentine forma si are aspect de vata compacta.

- Utilizati oua cat mai proaspete, care asigura separarea perfecta a albusului de galbenus, iar prin baterea cu telul sau furculita dau o spuma compacta si consistenta;

- Inainte de a bate albusurile, stropiti-le cu putina zeama de lamaie sau presarati-le cu putin zahar pudra - se vor bate mai repede si mai bine;

- Sufleurile se tin la cuptor numai timpul prescris, in caz contrar se pot lasa si nu mai sunt pufoase si aspectuoas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro