Doua milioane de euro pentru un picior de pod

Fiind vorba despre o situatie de urgenta, autoritatile gorjene au ales procedura de negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare si au invitat trei firme sa prezinte oferte pentru reparatii: asocierea SC IDP Gorj SA - SC Armeanca Prest SRL, care a avut o oferta financiara de 6.599.971,28 lei, YDAYL Construct SRL, cu o oferta de 6.616.293,42 lei, si S.C Secol Romania SRL, cu o propunere financiara de 6.603.758,30 lei. Au facut pe fuga o asociere Consiliul Judetean Gorj isi justifica decizia de a invita cele trei societati la negocieri, printre care si IDP SA, societate in prag de faliment, prin faptul ca "nominalizarea operatorilor economici care sa participe la Ā«procedura de negociere fara publicarea unui anunt de participareĀ» a avut la baza urmatoarele considerente: experienta similara in lucrari de reabilitare poduri si lucrari pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii;

acum 47 luni (29 Aug 2017)

Consiliul Judetean Gorj a primit banii de la Guvern si a atribuit lucrarea unei firme aflate in prag de insolventa, care nu are capacitatea sa termine santierul.

Un pod care face legatura intre localitatile Schela, Turcinesti si Targu Jiu a fost avariat de inundatii in aprilie, iar peste 6.000 de familii au ramas izolate.

CJ a dat contractul propriei firme

Ulterior, Guvernul Grindeanu a alocat, in mai, 9 milioane de lei catre Consiliul Judetean Gorj, din fondul de interventie, pentru consolidarea podului de la Turcinesti. Fiind vorba despre o situatie de urgenta, autoritatile gorjene au ales procedura de negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare si au invitat trei firme sa prezinte oferte pentru reparatii: asocierea SC IDP Gorj SA - SC Armeanca Prest SRL, care a avut o oferta financiara de 6.599.971,28 lei, YDAYL Construct SRL, cu o oferta de 6.616.293,42 lei, si S.C Secol Romania SRL, cu o propunere financiara de 6.603.758,30 lei.

Contractul a fost atribuit, prin urmare, asocierii dintre Intreprinderea de Drumuri si Poduri si firma Armeanca Prest, o asociere suspecta, avand in vedere ca prima este chiar societatea Consiliului Judetean Gorj, adica organizatorul licitatiei, iar a doua este o firma de casa.

Mai mult, IDP SA avea la finele anului trecut o datorie de peste 5,5 milioane de lei si o pierderi de peste 3,8 milioane de lei;

Situatia intreprinderii de stat s-a inrautatit grav dupa ce a pierdut tot de la Consiliul Judetean Gorj un contract-cadru pe patru ani in valoare de 35 milioane de euro pentru intretinerea drumurilor publice din judet. Practic, Intreprinderea de Drumuri si Poduri Gorj si-a pierdut obiectul de activitate.

Au facut pe fuga o asociere

Consiliul Judetean Gorj isi justifica decizia de a invita cele trei societati la negocieri, printre care si IDP SA, societate in prag de faliment, prin faptul ca "nominalizarea operatorilor economici care sa pa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro