Doua manipulari de partid si de stat, demascate: colaborationismul Regelui Mihai cu sovieticii si primirea Ordinului Victoria din partea lui Stalin

Probabil ca sa sublinieze viciul de consimtamant care lovea actul abdicarii, regele povestea ca la Palatul Elisabeta, unde se afla in momentul abdicarii, liniile telefonice fusesera taiate, iar garda palatului fusese inlocuita cu militari din Divizia "Tudor Vladimirescu", o unitate a armatei sovietice alcatuita din fosti militari romani cazuti prizonieri pe frontul de Rasarit, iar apoi recrutati si indoctrinati in lagarele sovietice de prizonieri. Din punct de vedere militar si geografic, Romania era izolata, la sute de km de Cortina de Fier si trupele aliate. Jumatate din Europa, de la fluviul Elba, care separa cele doua zone de ocupatie din Germania, occidentala si sovietica, si de la Trieste, pe granita iugoslavo-italiana, revenea Imperiului Comunist pentru urmatorii 45 de ani. Este rezonabil sa credem ca regele a rezistat si s-a incapatanat sa ramana pe tron pana in 1947 pentru ca, la fel ca cei mai multi romani, nu putea accepta ca s-a tras o Cortina de Fier prin inima Europei si ca Romania a nimerit de partea gresita. Dupa un simulacru de proces, cu trupele sovietice aflate deja in Bulgaria, pucistii i-au omorat pe printul Kirill, pe premierul Bogdan Filov si pe generalul Mihov, cu totii membrii ai Consiliului de Regenta, pe membrii guvernului si pe consilierii regali, precum si 67 de membri ai parlamentului, in total 92 de persoane, care au fost impuscate noaptea in cimitirul din Sofia, iar trupurile lor au fost aruncate intr-o groapa comuna. De asemenea, pentru ca acum Maiestatea Sa, regele Mihai I al tuturor romanilor isi doarme somnul de veci in cripta sa de la Curtea de Arges si nu se mai poate apara.

acum 57 luni (4 Jan 2018)

>

Analiza realizata de *George Scarlat

In treacat fie spus, varianta "tradarii" are toate ingredientele propagandei, inclusiv lipsa de logica. Daca din punctul de vedere al acestor adversari monarhia in general, si regele Mihai in special, au fost o nenorocire pe capul tarii, atunci respectivii ar fi trebuit sa salute abdicarea regelui si instalarea mirificei Republici Populare Romine (sic), nicidecum sa deplanga evenimentul si sa-l considere o tradare comisa de rege fata de poporul sau. Un fost inalt demnitar roman a ajuns pana intr-acolo cu mitocania incat a afirmat la un post de televiziune ca "regele s-a bagat sluga la rusi", pentru ca a acceptat sa abdice. Comunistii controlau Ministerul Afacerilor Interne prin Teohari Georgescu si Ministerul de Razboi prin Emil Bodnaras, iar armata, politia, jandarmeria, serviciul de informatii, se aflau in plin proces de epurare care viza inlocuirea ofiterilor fostei armate regale cu cadre ale PCR.

Probabil ca sa sublinieze viciul de consimtamant care lovea actul abdicarii, regele povestea ca la Palatul Elisabeta, unde se afla in momentul abdicarii, liniile telefonice fusesera taiate, iar garda palatului fusese inlocuita cu militari din Divizia "Tudor Vladimirescu", o unitate a armatei sovietice alcatuita din fosti militari romani cazuti prizonieri pe frontul de Rasarit, iar apoi recrutati si indoctrinati in lagarele sovietice de prizonieri. Insa sunt superflue din punctul de vedere al dovedirii viciului de consimtamant de care era lovita abdicarea. Magheru din Bucuresti, in dreptul cinematografului "Scala"

In Romania erau cantonati, in noiembrie 1947, aproximativ 130.000 soldati din Armata Rosie, inclusiv o flotila cu 2500 avioane, dupa ce in 1946 fusesera 600.000 de soldati rusi, iar tara noastra avea o frontiera comuna de peste 1200 km cu URSS. In statele vecine, Ungaria, Bulgaria, Iugoslavia, precum si mai departe, in Austria, Cehoslovacia, Polonia si Germania de Est, stationau ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro