Doua leacuri babesti pentru herpes, virusul de care nu scapam niciodata: "Ambele ajuta la uscarea leziunilor"

Doua leacuri babesti pentru herpes, virusul de care nu scapam niciodata:

Virusul herpetic este contagios si se transmite de la o persoana la alta prin sarut, ca urmare a contactului cu saliva si leziunile de pe buze, prin contact sexual, prin intermediul obiectelor contaminate (de la prosoape, la pahare si tacamuri), dar chiar si prin lacrimile bolnavului (in cazul herpesului ocular). Specialistii spun ca de la sase luni, cand bebelusul nu mai este protejat de anticorpii preluati de la mama, si pana in jurul varstei de cinci ani, fiecare copil este infectat cu acest virus.

acum 46 luni (8 Jun 2016)

Herpesul este o infectie virala foarte contagioasa si foarte raspandita, care poate aparea atat la copii, cat si la adulti. Exista doua tipuri de virusi responsabili de aparitia herpesului: tipul 1, care da leziuni in zona buzelor si a nasului, si tipul 2, care determina leziuni la nivelul organelor genitale.

Virusul herpetic este contagios si se transmite de la o persoana la alta prin sarut, ca urmare a contactului cu saliva si leziunile de pe buze, prin contact sexual, prin intermediul obiectelor contaminate (de la prosoape, la pahare si tacamuri), dar chiar si prin lacrimile bolnavului (in cazul herpesului ocular).

Odata contactat, virusul responsabil de aparitia herpesului ramane in corpul uman, in stare latenta, pentru totdeauna. Specialistii spun ca de la sase luni, cand bebelusul nu mai este protejat de anticorpii preluati de la mama, si pana in jurul varstei de cinci ani, fiecare copil este infectat cu acest virus. Augustin Pop, medic primar dermatovenerolog in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau.

"De virusul herpetic nu prea avem cum scapa. Potrivit spuselor sale, reimbolnavirile apar in momentul in care imunitatea scade: "Daca exista factori care perturba organismul - infectii microbiene care scad rezinstenta organismului, menstruatia, sarcina, expunerea la soare - virusul se poate reactiva.

Dr. Augustin Pop mentioneaza ca, in cazul virusului tip 1, aparitia leziunilor este precedata de o senzatie neplacuta de mancarime ori arsura.

Acesta sustine ca eficiente in tratarea herpesului bucal ori nazal s-au dovedit a fi si unele leacuri babesti, printre care aplicarea locala de alcool concentrat ori de pasta de dinti.

Ulceratiile herpetice dispar de la sine dupa aproximativ doua saptamani.

Si daca tot ne pricopsim pe viata cu acest virus, nu ar strica sa tinem cont de cateva reguli care ne pot fi de folos i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro