Doua intrebari foarte importante dupa votarea uneia dintre cele mai nocive legi din ultimii ani

Doua intrebari foarte importante dupa votarea uneia dintre cele mai nocive legi din ultimii ani

> Ca cineva sa ajunga pe-un fotoliu de parlamentar, impins de la spate de-un partid, are nevoie sa cotizeze cu o anumita suma. In tot acest context, e de inteles de ce acesti alesi lupta din rasputeri pentru stopa eforturile depuse de cei care chiar isi doresc o Romanie cat mai putin corupta.

acum 97 luni (15 Jun 2016)

>

Ca cineva sa ajunga pe-un fotoliu de parlamentar, impins de la spate de-un partid, are nevoie sa cotizeze cu o anumita suma. Acest obicei de tip fanariot nu se aplica doar in cazul parlamentarilor, ci asa se obtin, in general, posturi in sistemul public din Romania.

Trebuie produsi bani, cat mai repede si cat mai multi, pentru ca partidele politice trebuie sustinute in continuu. Oamenii acestia, alesi de "popor", au o singura atributie timp de 4 ani: sa produca mai multi bani decat au platit pentru fotoliul confortabil de parlamentar.

In ultimii ani, din cei 588 de parlamentari peste 40 au fost prinsi comitand diferite ilegalitati. Ponderea lor este mult mai mare, dar pentru asta societatea ar avea nevoie de si mai multi procurori care sa-i cerceteze. Nu sunt bani pentru cei care sunt dispusi sa munceasca pentru a-i prinde pe cei din cauza carora nu sunt bani destui.

In tot acest context, e de inteles de ce acesti alesi lupta din rasputeri pentru stopa eforturile depuse de cei care chiar isi doresc o Romanie cat mai putin corupta. Practic, parlamentarii isi doresc sa numeasca in pozitii cheie persoanele care vor avea datoria de a-i opri pe ei din a fura poporul roman.

In aceste conditii trebuie sa ne punem doua intrebari:

Oare pe cine au ei interesul de a numi in aceste functii cheie?

Oare de ce-si doresc sa le revina lor aceasta responsabilitate? E mult mai interesant de urmarit acest circ modern fara miza sau importanta, decat sa se protesteze in tara impotriva parlamentarilor care depun eforturi sa ingenuncheze cea mai importanta lupta pe care o duce Romania din 1989 incoace. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro